DIY: Strikket håndklæde med romber

Strikket håndklæde opskrift

Strikket håndklæde opskriftDer var en af medlemmerne i StrikkeCaféen her i Odense, som efterspurgte et mønsteret ud fra et billede, hun havde fundet på pinterest. Synes at mønsteret på billedet var så fint, at jeg også lige måtte prøve at lave et lignende. I mit mønster blev firkanterne lidt fladere end ved original mønsteret. Men jeg er ret godt tilfreds med de små romber/harlekintern. Jeg har prøvet at skrive opskriften ud, samt vedhæftet et strikkediagram på håndklædet. Det er lidt forskelligt hvad man foretrækker indenfor opskrifter, personligt foretrækker jeg diagrammet. 

Strikket håndklæde opskrift

Til håndklædet har jeg brugt næsten 50 g bomuldsgarn (8/4), her har jeg brugt Drops Safran. Jeg har strikket på pind 3,5 mm. Jeg foretrækker at bruge rundpinde, da det er langt lettere at sidde med end almindelige strikkepinde. De sætter sig altid fast i mit halstørklæde, desuden slapper jeg væsentligt mere af i skuldrene, når jeg strikker.

___________________________________________________________________

Er du ny indenfor strik, kan jeg varmt anbefale at du læser dette indlæg inden at du går i gang med opskriften.

___________________________________________________________________

Opskrift:

Slå 68 masker op

strik 4 pinde retmasker

NB!: i hver side der der strikket 2 retmasker inden mønsterrapporten starter og slutter. De i alt 4 ret-masker skal strikkes for hver pind du strikker.

p1: strik 4 ret, *1 vrang, 7 ret* (gentag *-* 7 gange) 1 vrang, 3 ret.

p2: 2 vrang, *1 ret, 1 vrang, 1 ret, 5 vrang* (gentag *-* 7 gange) 1 ret, 1 vrang, 1 ret, 3 vrang

p3: 2 ret, 1 vrang *3 ret, 1 vrang* gentag 15 gange, 1 ret

p4: 1 ret, *5 vrang 1 ret, 1 vrang, 1 ret* gentag 7 gange, 5 vrang 1 ret, 1 vrang

p5: *1 vrang 7 ret* gentag 8 gange

p6: strikkes som p4

p7: strikkes som p3

p8:  strikkes som p2

Gentag p 1-8 ca 15 gange

Afslut håndklædet med 3 pinde retmasker, luk af på på den 4. pind.

Igen har jeg brugt Excel til at lave diagrammet, vejledningen til hvordan man bruger Excel som mønsterprogram kan findes her.

strikkediagram opskrift strikket håndklæde

Jeg er ret ny i disciplinen med at skrive strikkeopskrifter, så hvis I kan spotte en fejl så sig endelig til. Meld gerne tilbage hvis du prøver opskriften af, synes det er så rart med tilbagemeldinger på mine opskrifter.

Inden længe har jeg en lille vejledning parat til dem, der lige er startet ud med at lære at strikke efter mønsterrapport/strikkediagram. Her kommer jeg til at gennemgå, hvordan man læser mønsterdiagrammer til strik.

Strikket håndklæde opskrift