Urtepotteskjuler med nyt design (DIY)

DIY Urtepotteskjuler

For nogle uger siden var jeg vært på Instagramprofilen MinKreativeUge, her lavede jeg blandt andet denne urtepotteskjuler. Jeg har herefter lavet en kort lille vejledning på, hvordan jeg har lavet denne urtepoteskjuler. Der er desuden andre billeder med inspiration til, hvordan man lave sin personlige urtepotteskjuler til planterne derhjemme.

DIY UrtepotteskjulerStart med at  måle omkredsen (O) af urtepotten (og underskål), læg ca 5-10 cm til omkredsen. Mål derefter højden (H) af underskål og urtepotte når de står samlet, læg en cm til målet. Derefter skæres et stykke karton ud med de mål (O x H). Alternativt kan man også vente med at skære kartonen ud til, at man har fået malet motivet helt.

Man kan sagtens bare lade kartonen være ensfarvet, eller man kan male motiver. Jeg på denne har jeg pustet sæbebobler med maling på kartonen. Til at få malingen til at lave bobler har jeg blandet 1 spsk vand og akvarel maling sammen  og til sidst tilføjet 1 dråbe opvaskemiddel. Jeg har brugt en engangspipette til at lave boblerne, men et sugerør kan også sagtens bruges.

DIY Urtepotteskjuler

Brug pipetten eller sugerøret til at lave bobler i skålen hvor du blander maling, vand og opvaskemiddel. Kom sug nogle af boblerne over på papiret og blæs dem lidt mere op. Brug evt forskellige farver på dit karton. Er er der blevet brugt hvid, grå og sort.

DIY Urtepotteskjuler

Denne gang har jeg samlet røret med 2 papirclips i stedet for dobbeltklæbende tape, så kan den grå urtepotteskjuler også genbruges til andre planter når basilikumen engang giver op

DIY urtepotteskjuler

Jeg har før lavet flere forskellige varianter af denne type urtepotteskjuler, blandt andet en med et lidt mere stilrent design (vejledningen findes her). En anden variant af urtepotteskjulere er denne skjuler med sildebensmønster, som vidst aldrig har været vist frem på bloggen.

DIY urtepotteskjuler

Håber at du har kunne bruge min DIY på en anderledes urtepotteskjuler, eller har kunne finde lidt inspiration til dit næste projekt.