Opvaskebørsteholder version 2

interiør, opvaskebørsteholder

Jeg har fået printet en opvaskebørsteholder mere denne gang med lidt småjusteringer. Jeg har ikke helt opgivet at få optimeret designet på min opvaskebørsteholder. Har lavet et forsøg nr. 2 på opvaskebørsteholderen, som jeg viste frem her

interiør, opvaskebørsteholder

Denne gang er holderen printet med supportmateriale i trekanterne, så de ikke falder så meget sammen under printningen (se billedet nedenunder). Supportmaterialet skæres væk, når printeren er færdig, de andre ujævnheder skæres også væk for at få et mere jævn overflade. Alt efter hvilken type plast der bliver brugt, kan der nogle gange godt være nogle fine snore fra plastikken som også skal fjernes. Jeg har størst succes med at bruge en føntørrer på max varme for at få de små snore til at krølle sammen, så de er lettere at fjerne med en skalpel.

interiør, opvaskebørsteholder

Der skal dog stadig lidt finjusteringer til, før jeg synes den sidder lige i skabet. skal have ændret vinklen på nogle af trekanterne, så de nogle af siderne ikke er så vandrette. Hvis en af siderne på trekanterne er for vandrette har 3Dprinteren rigtig svært ved at ‘tegne’ stregen. Plastikken falder derfor nedad og skaber nogle buer, som ikke er helt optimale.

3Dprinteren fungerer som en limpistol, Plastikken sider på en stor spole og printeren hiver plastiktråden ind gennem et rør og bliver varmet op. Derefter bliver det sprøjtet ud gennem en lille dyse, som lægger et lille tyndt lag ad gangen, så objektet langsomt bliver bygget op fra bunden. Ofte vil man kunne se de små fine lag i printet, især hvis man holder det op mod lyset.

Det tog ca 14 timer at printe denne opvaskebørsteholder, det passer heldigvis sig selv. Men ville allerhelst gerne undgå, at der var så meget arbejde bagefter med at skære/smelte overskydende materiale væk. Håber at det 3. forsøg bliver som det skal, jeg krydser i hvertfald fingre.
interiør, opvaskebørsteholder