En lille stak hæklede karklude

Hæklede karklude

Min mor ønskede sig nogle hæklede karklude, det fik hun så. Så nu er alle hendes engangs-plastik karklude blevet skiftet ud med nye i bomuld, som holder længere. Synes også de er en del pænere end dem i plast.

Jeg har efterhånden fået hæklet en del karklude gennem de sidste par år. Har hæklet en del til mig selv og til min søster. Denne stak plus 4 mere, som ikke lige nåede at komme med på billedet, er til min mor. Garnet er primært fra Søstrene Grene, det smaragd-grønne er dog Havblik fra Tante Grøn (farven er desværre udgået, men der er en del andre flotte farver at vælge imellem).

Hæklede karklude

Har længe fulgt diskussionen omkring mikroplastik i vandløb og hav, jeg blev så glad, da jeg læste Ingeniørens artikel omkring oprensning af mikroplast hos de danske spildevandsanlæg. De tager omkring 99,7% af alt den mikroplast, der bliver skyllet ud i diverse afløb i hjemmene. Til gengæld bliver slammet fra oprensningen spredt ud over markerne i stedet, hvor plastikken kan komme ned i de små vandløb ved markerne. Jorden på markerne er dog ikke mere forurenet af mikroplast end marker, som ikke får slammen spredt ud på jorden. Jeg er vildt imponeret over, hvor meget spildevandsanlæggene kan sortere fra. Bildæk er derimod den største udleder af mikroplast, der er stadig en del bud og diskussioner om hvad man kan gøre ved dette problem. Der er en del interessante artikler og debatter, hvis man vil læse mere omkring undersøgelsen samt andre artikler om emnet.

Hæklede karklude

Anyway tilbage til de hæklede karklude, så er de ret gode som projekt at have med på farten eller bare til at sidde og hækle lidt på til en god film. De fleste af kludene er hæklet med halvstangmasker, en enkelt af karkludene er hæklet med v-mønster som egentligt bare er 2 halvstangmasker i samme maske.

Hæklede karklude

Jeg har slået mellem 40 og 45 masker op til hver karklud og hæklet halvstangmasker indtil, at jeg synes at karkluden havde en passende størrelse.

2 Kommentarer

 1. Kristian siger:

  Hej Sine,
  Jeg kan se linket til garnet ikke virker mere, så jeg tillader mig lige at dele det rette her,
  https://tantegroencph.dk/vare/havblik-116-moerk-graesgroen/
  God dag.
  Dbh.
  Kristian

  1. Sine Smed siger:

   Tak Kristian. Det får jeg lige ændret

Lukket for kommentarer.