DIY: babydyne sengebetræk

DIY Babydyne

I slutningen af maj kommer der forhåbentligt et 3. familiemedlem til verdenen. Der er godt nok en del der skal købes når sådan en baby kommer til, heldigvis er der masser man kan finde brugt til en yderst fornuftig pris. Dog har jeg ikke kunne finde sengetøj til en babydyne, fra nyt koster sådan noget mellem 2-400 kr(?!) Det var lige lidt emere end jeg var villig til at give. Jeg har i forvejen en masse stof herhjemme som jeg købte for mange år siden, så nu skulle det bruges. Alt det andet havde jeg faktisk også liggende. Skægt som corona-lockdown kan få en til at kigge i skuffer og skabe efter materialer, når nu butikkerne var lukkede.

DIY Babydyne

Jeg har et mål om at nedbringe mængden af stof, garn, perler, papir (og alt det andet hobbyhalløj) som jeg har fået samlet til mig de sidste mange år. Indtil videre lykkes det ret godt, for ofte tænkt lidt ud af boksen med projekterne.

Tilbage til projekt babydyne: Babydynen måler 70×100 cm, hvilket gør at der lige nøjagtig ikke er plads til 2 stykker på bredden af alm. bomuldsstof.

På det blå betræk havde jeg lige nøjagtigt ikke nok til begge sider, så valgte en ensfarvet bagside. DIY Babydyne

Faldt lige også over noget skråbånd, jeg har arvet fra min farmor, designet har ikke ændret sig meget siden 5 meter skråbånd kostede 3,50 i magasin. Det har ændret sig lidt siden da.

Materialer:

-Bomuldssatin 2 stykker af 73×103 cm

-Tittebånd 3,5 m

-Lynlås 50 cm

-Symaskine

-Sytråd

-Evt overlocker

-evt specialfødder til symaskine (til tittekant og lynlås)

 

Du kan med fordel vaske stoffet før du begynder at klippe i det, så slipper du for at det krymper for meget eller trækker sig skævt når du har syet stoffet sammen.

Jeg havde en del færdiglavet tittebånd, desværre var det lige nøjagtigt ikke langt nok, så jeg lavede skråbånd af noget bomuldslærred, som jeg syede om til tittekant ud fra denne vejledning:

Syvejledning til babydynebetræk:

Klip 2 stykker stof à 73×103 cm

Overlock / zigzag kanterne

Sy tittekanterne på forsiden af stoffet (se billede). Husk at starte ca. 5 cm fra enden af tittekanten, så du kan lave en pæn afslutning.Vejledning sengetøj baby

Klip et par hakker i kanten af tittebåndet når du kommer til kanterne, så ligger det pænere. Vejledning sengetøj babyVed afslutning af tittekanten laver du et 5 cm overlap. Spræt noget af syningen op på tittekanten, klip snoren inden i af, så den slutter ved den ende du startede ved. Fold derefter stoffet rundt om starten af tittekanten. Vejledning sengetøj babySy det sidste stykke fast på stoffet.

Vejledning sengetøj baby

Mål ud til lynlås, (jeg tog den dovne løsning med at folde stoffet på midten og lave et mærke, og derefter folde lynlåsen og finde midten. De to markeringer blev sat overfor hinanden.)Vejledning sengetøj baby

Sy lynlåsen på ret mod ret, og sy derefter de to stykker stof sammen. Sy så tæt på tittekanten som muligt.

Vejledning sengetøj baby

Jeg måtte lige håndsy et par sting omkring lynlåsens ender for at lukke de sidste par huller, så lynlåsen ikke stykker op som på billedet nedenunder.Vejledning sengetøj baby Jeg har i alt fået syet 3 sæt sengetøj.

Men jeg er godt tilfreds med resultatet. Jeg fik brugt en del meter stof fra lageret.

Det blå stof med blomster er Tilda fra Panduro Hobby, købt for omkring 10 år siden. Det gule stof med blå blomster er fra stof&stil (mener jeg) det har en del år på bagen, det sidste gul/grønne stof er også fra Tilda fra Panduro Hobby som også ca. har 10 år på bagen. Det var faktisk virkelig rart endeligt at få brugt noget af alt det stof jeg en gang købte.

Næste projekt må være at sy et betræk til en sengerand til babysengen.

DIY Babydyne