DIY: Hæklet Bademåtte

|| Garn er sponsoreret af Hobbii ||
Jeg fortsætter min lille følgeton af hæklede bademåtter. (Se links til de andre hæklede bademåtter i indlægget). Jeg sad og søgte lidt på forskellige farvekombinationer, da jeg faldt kombinationen af mint, koral, navy og grå på Pinterest. Fandt de farver der lå tættest på Hobbii‘s webshop, synes at de ramte virkelig godt.

Coral mint grey navy, koral mint marineblå grå, hæklet bademåtte, diy bademåtte, diy gulvtæppeFør jeg gik i gang, lavede nogle små tests af farvekombinationer og hækleteknikker: Jeg lavede desuden også testen for at kunne beregne mig frem til en størrelse på bademåtten. Havde nemlig fået nogle maksium og minimum mål på bademåtten.

Du kan se de andre bademåtter, som jeg tidligere hæklet:

Du kan læses lidt om de tanker, jeg har gjort mig omkring denne bademåtte, ved at læse mit forrige blogindlæg her.

Opskrift:

Hæklenål: 3,5 mm
Mål: 51×63 cm

Garnforbrug:
Luxus macaroni Råhvid (ca. 400 g)
Rainbow Cotton 8/8  Koral (ca. 70 g)
Rainbow Cotton 8/8  Mint (ca. 70 g)
Rainbow Cotton 8/8 Marineblå (ca. 70 g)
Rainbow Cotton 8/8 Grå (ca. 70 g)

Stof garn klip det inderste af stofgarnet af. Buk det yderste sammen og fold hen over. Sy det fast, så der er en løkke (se evt billede nr. 4)

Bomuldsgarn: lav en løkke af garnet. Træk garnet gennem løkken på stofgarnet. Slå derefter 80 masker op rundt om stofgarnet. Lav en luftmaske, vend arbejdet og hækl tilbage over de 80 masker. Derved undgår du at lave en række af luftmasker først, så bunden af bademåtten bliver for stram.

Hækl 19 rækker fastmasker med den første farve, skift derefter farve med hårdt farveskifte.

Tip til hårdt farveskifte: inden den sidste fastmaske afsluttes, sættes den nye farve på og fastmasken afsluttes med den nye farve. Lav en luftmaske og vend arbejdet.

Mønsterdel (5 masker): Hækl 1 fastmaske i begge maskeled, 1 fm i rækken nedenunder, 1 fm 2 rækker nede, 1 fm rækken nedenunder, 1 fastmaske. Gentag rækken ud. Se billede nedenunder.

Coral mint grey navy, koral mint marineblå grå, hæklet bademåtte, diy bademåtte, diy gulvtæppe

Hækl derefter 18 rækker med fastmasker. Gentag indtil du synes du har en passende længde. Jeg har valgt 4 farver til min bademåtte (19 rk x 4 farver = 76 rækker)Coral mint grey navy, koral mint marineblå grå, hæklet bademåtte, diy bademåtte, diy gulvtæppeHækl hele rækken ud på den sidste række, klip Macaroni-garnet, så der er ca 5 cm ekstra. Klip de inderste 2 cm af Macaroni-garnet af. Pil 8 fastmasker op. Fold stofgarnet og sy det sammen. Efterlad et lille hul i løkken på Macaroni-garnet, så du kan hækle den sidste fastmaske igennem løkken. Afslut med 1 luftmaske. Hæft enderne på bademåtten, og den er klar til brug!

Coral mint grey navy, koral mint marineblå grå, hæklet bademåtte, diy bademåtte, diy gulvtæppe
Hvis I ligger inde med et navn til denne bademåtte, så må I meget gerne skrive jeres bud i kommentarfeltet!
Coral mint grey navy, koral mint marineblå grå, hæklet bademåtte, diy bademåtte, diy gulvtæppe
Garnet er sponsoreret af Hobbii