Håndklæde i vævehækling

Det startede egentligt med at skulle have været en bademåtte i vævehækling. Ændrede dog mening, så det blev til at køkkenhåndklæde i stedet. Nogle gange bliver projekterne bare ikke som man havde forestillet sig. Her blev bademåtten lidt for tynd i forhold til hvad jeg ønskede. Tykkelsen passede til gengæld rigtig godt til et køkkenhåndklæde.

Hæklet håndklæde vævehæklingHåndklædet er lavet med hæklet vævemønster. Hvis ikke du kender teknikken, kan du se en video og beskrivelse af det her. Teknikken går kort fortalt ud på at veksle i mellem at hækle fastmasker og luftmasker. I rækken ovenover hækles der en fastmaske i luftmasken, og en luftmaske over fastmasken under.

Vævehækling er en rigtig god måde at få brugt nogle af de mange garnrester, som ofte er tilbage efter diverse projekter. Man kan få mange flotte glidende farveskift. For at undgå at hæfte alt for mange ender, har jeg hæklet med 2 tråde. Jeg har hæklet ovenpå den farve, som jeg ikke brugte på rækken. Ved slutningen af rækken har jeg lavet et hårdt farveskift, inden at jeg lavede den afsluttende luftmaske.Hæklet håndklæde vævehækling

Jeg har brugt hæklenål 3,5 mm og brugt bomuldsgarn 8/4.
Til håndklædet her har jeg slået 98 masker op. Jeg tror at til det næste håndklæde bliver med 45 masker, og så med flere rækker. Håndklædet måler ca. 40 x 26 cm.
Har også lavet en taske med vævehækling Du kan se den her (link)

Har du også hæklet projekter med vævehækling?

Hæklet håndklæde vævehækling