Adventsgaver og julegaver

Gaveindpakning

I år valgte jeg at give min søster, kæreste og mor adventsgaver i stedet for julegaver.Da den 4.advent faldt den 24. december, måtte de selv bestemme om de ville pakke gaven op juleaften, eller om morgenen når de stod op. De valgte alle at gemme gaven til om aftenen.

En af de hjemmelavede gaver til min kæreste han fik i adventsgave, var dette kernelæderbælte. Han har et par sko i samme farve, så tænkte at de ville passe godt sammen. Den anden hjemmelavede adventsgave kan ses herBælte adventsgave

Min søster ønskede sig et verdenskort, som hun kunne tage med sig på alle hendes mange rejser. Hun kunne godt tænke sig at kunne brodere på de lande hun har været. Derudover skulle kortet kunne holde til at ligge i en taske. Kortet viste sig at være en større udfordring end først antaget. Det var ikke til at støve op på internettet, som en færdigproduceret vare.DIY Verdenskort

Så endte med at prøve at lave et selv, efter to mislykkedes forsøg med en lasercutter på SDU, så bestemte jeg mig for at tegne kortet op i hånden. Jeg fik skaleret kortet op, så det passede med det stykke læder, jeg synes var passende. Derefter blev kortet tapet fast, jeg lagde et stykke karbonpapir mellem læder og papir. DIY VerdenskortDerefter var det at tegne alle landene op med en prægepind (kan købes billigere end i Panduro, kig evt i Søstrene Grene). Da alle landene var tegnet overført til læderet med karbonpapiret, begyndte jeg at tegne kortet op med en permanent marker med fin spids. Det tog mellem 2 og 3 timer bare at tegne, tør ikke tænke på hvor mange timer jeg har brugt i alt for at få dette projekt til at lykkes. Men min søster blev glad og det er det vigtigste. DIY Verdenskort

Jeg har dog ikke givet helt op med at få verdenskortet overført motivet med en lasercutter. Giver det et forsøg mere her i morgen inden nytår. De virkede heldigvis alle sammen ret tilfredse med deres adventsgaver.

Gaveindpakning adventsgave julegave

Et lille tip: Hvis I har nogle små garnrester liggende, så kan de sagtens bruges som gavebånd. Fandt to forskellige rester bomuldsgarn som jeg har vævet ind i hinanden. Jeg har bundet en lille knude på enderne bag på pakken.

Hvad har I givet af hjemmelavede gaver denne jul? Eller har I været heldige at modtage nogle?

4 Kommentarer

 1. Søs siger:

  Sikke nogle flotte gaver.
  Kan lige forestille mig hvor stor lykke det kort har gjort. Sikke mange timer, og meget kærlighed der er lagt i det. Så smukt!

  1. Sine Smed siger:

   Tusinde tak Søs! Håber at du har haft et godt nytår.

 2. Gitte siger:

  Sikke nogle flotte gaver og sikke meget arbejde og kærlighed der er lagt i dem. Jeg fik ikke lavet nogle gaver, men den bedste gave jeg modtog var en bog, som min datter havde lavet i SFO’en – en rigtig fin bog til mine madopskrifter 🙂

  1. Sine Smed siger:

   Lækkert med en bog til opskrifter!
   Er også rigtig glad for at verdenskortet faldt i god jord hos min søster.

Lukket for kommentarer.