Hækle- og strikkeprøver

Strikke-og hækleprøver

Strikke-og hækleprøver

Jeg har fået lov til at være med henover designet af Odense Biblioteks garnkits, jeg har blandt andet lavet hækle-og strikkeprøver til de to kasser. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er forholdsvis ny inden for strik. Så jeg har lært en masse nye strikketeknikker, som jeg har samlet her i en lille DIY. Jeg har fundet frem til de videoer, som har hjalp mig med at forstå de nye teknikker.

Hækleprøver

Her alle hækleprøverne (i læseretning) som er; fastmasker, fastmasker i bagerste led (rib), halvstangmasker, stangmasker, boblemasker (se evt opskrift på Boblemåtte), reliefstangmasker, rondel med magisk ring, og sidst men ikke mindst Jagcuard hækling

Som sagt, så var jeg lidt på udebane, da det kom til strik, jeg kan godt strikke ret- og vrangmasker. Derfor voldte nogle af strikketeknikkerne mig store problemer indtil, at jeg fandt den “rigtige” video. Så jeg har samlet alle de “gode” videoer nedenunder.

Strikkeprøver

Strikkeprøverne med opremsning fra venstre mod højre;

Halvpatent, helpatent, 2-farvet patent / brioche, sømandsbobler, retmasker, glatstrik, perlestrik og kabelstrik.

Sømandsstrik/boblemønster; videoen er norsk, men er nem at gå til.

Kabelstrik strikkes med 2 pinde og en hjælpepind. Videoen her er også på norsk men jeg synes den er ret nem at forstå. Det lykkedes mig i første forsøg at få et pænt resultat.

Noget jeg også fik lært var, at det jeg troede var patentstrik kun var halvpatent. Så måtte lige lære en ny teknik, synes at denne video fra Garnstudio/Drops var rigtig god til at vise teknikken. Klik her for at se videoen med patentstrik.

Efter at jeg havde fanget konceptet med patentstrik, hoppede jeg videre til 2-farve patent, det voldte mig lidt flere problemer, mest af alt fordi jeg fandt en del videoer med den britiske måde at holde garnet på. Kunne ikke gennemskue det helt, og måtte faktisk give op indtil jeg faldt over denne video. Den er lidt sløret i optagelsen, men jeg fangede teknikken til sidst.

To-farvet patent også kaldet Brioche.

I mandags blev alle strikke-og hækleprøverne afleveret til biblioteket, jeg synes det har været en rigtig sjov og lærerig oplevelse, at lære så mange forskellige teknikker. Jeg har fået taget nogle billeder af de to kits, som man nu kan låne fra Odense Hovedbibliotek, indlægget kommer snarest muligt.