DIY: Strikket håndklæde med trekantmønster

Strikket håndklæde opskriftJeg går i øjeblikket og tager tilløb til at lære at strikke efter opskrift, gerne tøj. Det går da også stille og roligt fremad, men det er primært strikkede håndklæder der bliver produceret. Senest i rækken af strikkeprojekter er dette håndklæde med trekantmønster.

Faldt over dette trekantmønster hos Cecilie med bloggen Hvad Bier tænker, og forelskede mig helt i mønsteret. Tænkte at det ville jeg også prøve af, så i stedet for at lave et babytæppe med mønsteret, så skallerede jeg antallet af masker ned, og strikkede et håndklæde.Strikket håndklæde, Opskrift

Som forholdsvis ny inden for strikkeverdenen, måtte jeg lave et næsten fuldt diagram over håndklædet så jeg kunne tælle alle maskerne. Ellers kan Cecilies mønsterrapport varmt anbefales. Hvis der er nogen der kunne tænke sig at lave et håndklæde magen til, så er mønsterrapporten her. Diagrammet har jeg lavet i Excel.

Jeg har slået 68 masker op på rundpind nr 3,5 mm. Jeg har gentaget rapporten 4,5 gange, ville gerne have haft de sidste par trekanter med, men garnet slap op. Det flotte petroleumsfarvede garn er fra Søstrene Grene. Håndklædet måler 30 x 36 cm før vask.

Håndklæde med trekantmønster opskrift

I really want to knit clothing, in the meantime I’m learning how to knit after diagrams and some easy knitting patterns. This knitted kitchen towel is made from the same triangular pattern as Cecilie’s baby blanket from Hvad Bier Tænker. I have downsized the pattern to 68 stitches. I have knitted the towel on a 3,5 mm needle. I’m quite new in the knitting world, so I had to make a full pattern with the triangels. The meassurements of the towel (before wash) are 30 x 36 cm.

Skriv et svar