Backup af blog (Blogger)

Igennem bloggens 5 år har jeg faktisk ikke én eneste gang, fået lavet en sikkerhedskopi af min blog. Det var faktisk ikke så svært som jeg gik, og troede det var. Er ret glad for at der ikke har været sket noget med min blog, for nøj der er mange timers arbejde i alle indlæggene.
Blog Back up
Kan varmt anbefale dig at gøre det samme, hvis du også bruger blogger som blog-skabelon
Der er to dele af sikkerhedskopieringen, første del er en kopi af indlæg og kommentarer, den anden del er af skabelonen/layoutet på bloggen.
Sikkerhedskopiering af indlæg og kommentarer
Log ind i blogger.
Vælg Indstillinger i menuen nede i venstre hjørne, vælg Andet og klik på knappen Sikkerhedskopiér indhold.
Du downloader nu en xml-fil (Extensible Markup Language) som kort fortalt er hele koden, teksten til dine indlæg og skabelonen til din blog.Blog Back up

Blog Back up

Sikkerhedskopiering af blogskabelon
Vælg Skabelon i menuen til venstre, klik på knappen Sikkerhedskopiér/Gendan. Et vindue popper op vælg Download Hele Skabelonen. Du har nu fået endnu en XML-fil.
Blog Back up

Gem disse to XML-filer et sikkert sted (eks. ekstern harddisk eller dropbox) i tilfælde af din computer bliver hacket/stjålet, så du stadig har skabelonerne til din blog, hvis den en dag skulle blive slettet/hacket.
Du kan uploade de to xml-filer til blogger igen, hvis der en dag sker noget med din blog, når den skal have gendannes.
Husk regelmæssigt at lave backups af din blog, det er mange timers arbejde på bloggen der går tabt, hvis noget går galt.
Billederne fra bloggen er blevet uploadet til Google picasa hver gang, at du har sat billeder ind i indlæg. Ellers hvis du vil være helt sikker på at have en back up af dine blogbilleder, kan du følge denne vejledning.
Et lidt anderledes blogindlæg end hvad der normalt optræder på bloggen, håber at der er nogen der vil have stor gavn af at det.