DIY: penalhus i kernelæder

Jeg har længe ville have et penalhus i kernelæder til mine skriveredskaber. Når nu jeg er begyndt at studere igen, var det helt oplagt at få lavet et i kernelæder. Det beskytter tegneredskaberne, så tegneblyanterne ikke knækker, når de ligger i tasken. Jeg har lavet en vejledning med tilhørende PDF skabelon. Syhullerne er markeret, så du slipper for 2-3 stykker værktøj. Etuiet kan sagtens bruges til mange andre ting f.eks. strømpepindsetui. 

Produkter lavet ud fra vejledning og skabelon er kun til personlig brug, og må ikke benyttes kommercielt 

Materialer:

Værktøj:

Jeg lavede penalhuset om aftenen, og fik ikke lige taget så mange billeder da lyset ikke var til det. Men jeg skal hav lavet et mere til mine farveblyanter. Så der tænker jeg at der skal jeg have taget nogle flere billeder af processen.

Vejledning:

Start med at skære de to dele ud, brug linealen og skalpelen til at få et rent lige snit. Arbejd lidt læderfedt ind i læderets overside. Lad det sidde i 10 minutter, inden det overskydende læderfedt tørres af med en ren klud.

Der er angivet på skabelonerne, hvilke områder der skal skæres, og hvilke der skal have en rille med grovningsskæreren. Brug din lineal til at få lige riller med grovningsskæreren, du laver rillerne på bagsiden af læderet.

Marker de to huller og brug huggepibe og hammer til at lave hullerne.
Marker syhullerne og lav hullerne med sylen på forsiden af læderet, hav evt en korkklods på bagsiden. så bliver hullerne pænere. 

Nu skal du samle hjørnerne og sy dem sammen med sadelmagersting. Det går dybest set ud på at du klipper et stykke vokset hørtråd af og tråder en nål på hver ende.

Start oppe ved det foldede hjørne og arbejd dig ud mod kanten. Hvis du ikke har styr på teknikken med sadelmagersting kan du se en kort video om det her

Når du når til kanten, syr du 2 sting tilbage mod hjørnet for at hæfte tråden. Tråden hæftes på indersiden. Du kan evt lave en knude på indersiden. 

Gentag på de 7 andre hjørner.

Kom elastikken igennem de 2 huller i bunden af penalhuset. Bind enderne løst med en råbåndsknob på indersiden af bunden, se om elastikken kan komme rundt om penalhuset eller om den skal afkortes. Stram knuden, brænd enderne på elastikken, så ikke flosser. Dit penalhus er færdig.

Etuiet kan også bruges som strømpepindsetui og mange andre ting. 

Produkter lavet ud fra vejledning og skabelon er kun til personlig brug, og må ikke benyttes kommercielt