DIY: hæklede vatrondeller

DIY hæklede vatrondeller

DIY hæklede vatrondeller

I takt med at jeg bliver mere opmærksom på “brug-og-smid-væk”-produkter herhjemme, begynder de stille og roligt at blive skiftet ud med produkter, som kan bruges flere gange. Har længe gået og prøvet forskellige versioner af de hæklede vatrondeller af, synes bare ikke at jeg har kunne finde den helt rigtige opskrift. Så endte med at lave en selv.

Undover at kunne spare miljøet for en masse affald og energi ved at producere engangsvatrondeller, så er det også et ret godt hækleprojekt, hvis man lige har nogle minutter tilovers.

Nu hvor julefrokosterne samt julediverse arrangementer nærmer sig, er disse hæklede vatrondeller gode som værtindegave eller raflegave. DIY hæklede vatrondeller

Havde et nøgle økologisk bomuldsgarn (8/4) liggende som egnede sig ret godt til formålet. Brug noget bomuldsgarn i god blød kvalitet f.eks dette garn fra Infinity Hearts. Hvis du bruger for lav kvalitet bomuld, bliver rondellerne stive og hårde i det efter vask, og kan være lidt ubehagelige at bruge til at fjerne øjenmakeup.

————————————————————

Opskrift på hæklede vatrondeller

Der bruges ca. 3 gram til hver rondel.

Nål 4 hvis du hækle meget stramt så skift til nål 5

Hækl 6 lm, saml luftmaskerne til en ring med 1 km i 1. lm.
Omg 1: Hækl 8 pufmasker ind i ringen
(Pufmasker: *Slå om, hent snor igennem ringen* gentag indtil der er 9 løkker på nål, slå om træk snoren igennem de 9 løkker, lav en lm.) Gentag til du har 8 pufmasker i ringen. Det kan være at nogle af pufmaskerne lige skal skubbes lidt til side for at få plads til de sidste to masker.
Saml omgang 1 med 1 km i omgangens første m.
Omg 2: hækl 2 pufmasker næste m, spring næste m over gentag 8 gange ( 16 pufmasker på omgangen).

(Du hækler de 2 pufmasker i masken på pufmasken i omgang 1. Luftmasken mellem pufmaskerne springer du over)
Saml omgangen med 1 km. Afslut med 1 lm klip snoren og hæftet ender.

Du kan evt. bruge Øko-Tex bomuldsgarn, så du undgår unødvendig kemi.

————————————————————

DIY hæklede vatrondellerLigesom med hæklede og strikkede karklude, lægges vatrondellerne i koldt vand i nogle minutter inden de vaskes. Derved øges sugeevnen på vatrondellerne. Efter vask bruges rondellerne som du ellers ville bruge engangs-vatrondellerne. Det anbefales dog at bruge noget andet til at fjerne neglelak med end de hæklede rondeller.

DIY hæklede vatrondeller

//Indlægget indeholder affiliate links.