DIY: hæklet 3D-clutch

Hæklet clutch pung med grafisk mønster

Det er så hyggeligt at lave sine egne grafiske mønstre, om det så er til hækling eller til strik. Hvis du også vil vide hvordan man gør kan du følge en af mine vejledninger her. Denne gang havde jeg forelsket mig i et grafisk broderimønster, det fik dog lidt ændringer så målene passede til hækling. Ud af mønstret kom denne hæklede 3D-clutch, eller pung om man vil.

Hæklet clutch pung med grafisk mønsterJeg har længe gerne ville afprøve 3-farvet jacquard hækling. Jeg har tidligere hæklet forskellige mønstre med 2 farver, blandt andet min Platform Totebag. 3D-mønsteret passede derfor perfekt til at kunne afprøve den 3-farvede jaquard hækling.

Lidt info om den hæklede 3D-clutch.:

Målene på pungen når den ligger fladt er 22 x 13 cm

Brug en lynlås på 20-25 cm  alt efter hvor løst/fast du hækler. Jeg har brugt en 20 cm lynlås her og syet enderne på pungen til med orange garn.

Brug en grundfarve samt to andre farver, her er der brugt orange som grundfarve og hvid og lyserød som de to andre farver.

Pungen hækles fra bunden og hækles rundt i omgange.

Brug hæklenål str. 3 mm

regn med at bruge lidt under 1 nøgle orange garn. De to andre farver vil jeg skyde på at jeg har brugt ca 20-25 gram af hver farve. Garnet er bomuldsgarn i 8/4.

Hæklet clutch pung med grafisk mønster

Opskrift:

Slå 62 lm op

hækl 2 fm i 2. lm fra nålen, lav 1 fm i hver af de næste 59 m, hækl 2 fm i den sidste m. (63 m)

Herefter hækles der i omgange.  Læg snor nr. 2 på i samme farve, som den du hækler med, derefter hækler du rundt om snoren, så bunden får nogenlunde samme tykkelse som resten af pungen. TIP! I stedet for at bruge 2 garnnøgler kan du tage de to ender fra et enkelt garnnøgle. Skift mellem de to snore når du hækler, ca for hver 15. maske, så snoren bliver “låst fast”.

omg 1: hækl 2 fm i første m, 1 fm i hver af de næste 58 m. Hækl 2 fm i hver af de næste 2 m. 1 fm i hver af de næste 60 m. Hækl 2 fm i den næste m. (127 m)

omg 2: hækl 2 fm i den 1 m, hækl derefter 1 fm i hver af de næste 62 m. 2 fm i den næste m, 1 fm i hver m i de næste 62 m, afslut omgangen med 2 fm i den sidste m. (131 m)

omg 3:  2 fm i den 1 m. 1 fm i hver m omgangen rundt (132 m)

omg 4: 1 fm i hver m (132 m)

Dernæst påbegyndes jaquardhæklingen.  Klip den ene af de orange snore hæft enden og læg hvid og lyserød i stedet.

Dette hæklediagram har jeg gentaget 6 gange i omkredsen og har 26 rækker i højden.

NB!: Lav et hårdt farveskift hver gang du skifter farve.

3D Jaquardhækling mønster

Afslut pungen med 1 luftmaske, og hæft derefter alle enderne på indersiden af pungen. Derefter sys lynlåsen i, det kan være en fordel at sætte knappenåle i først, så lynlåsen ikke forskyder sig undervejs.  Hæklet clutch pung med grafisk mønster

 

 

Hæklet clutch pung med grafisk mønster