Kimono med blomster på.

Kimono mønster syning DIY

 

Kimono mønster syning DIY Jeg var til bryllup i fredags, hvor der var blå dresscode, synes ikke lige at jeg havde nogle blå kjoler, som egnede sig til begivenheden. Så tankerne kredsede om at lave en kjole selv. Det endte til sidst med, at jeg forelskede mig i dette snitmønster på en kimono fra Stof & Stil. Jeg startede med at sy prøvemodel (som kan ses her) i ubleget bomuld fra IKEA. Efter at jeg havde syet prøven, gik det op for mig, at jeg desværre ikke havde nok af det stof, som jeg oprindeligt havde tænkt mig at jeg skulle bruge. Derfor cyklede jeg endnu en tur i stof&stil.

Endte med at vælge noget viscose, som er vildt blødt og falder flot, men som til gengæld er ekstremt levende når det skal klippes/ syes. Mønsterdelene blev ikke klippet så pænt, da stoffet var lidt elastisk og strak sig lidt. Tips og tricks til at klippe/arbejde med viscose modtages med kyshånd. Men synes at resultatet endte med at være ret godt, trods de lidt skæve kanter.

Jeg synes faktisk også at denne kimono egner sig ret godt som en let jakke uden bindebåndet. Bedøm selv på billedet nedenunder.Kimono mønster syning DIY

Jeg ejer desværre ikke en overlocker, sådan en står dog højt oppe på ønskesedlen. Kanterne blev derfor zigzagget på maskinen i stedet, kønt var det dog ikke at kigge på ved ærmerne. Derfor valgte jeg at sy noget satinbånd på de rå kanter i ærmerne og belægningen (kraven). Satinbåndet i ærmerne er syet på i hånden, som endte med at tage en del timer. Jeg skal helt sikkert finde en anden metode til næste gang, går nemlig med tankerne om at lave en kortere version af kimonoen på et tidspunkt.

Kimono mønster syning DIY

Billederne blev taget ved søen ved Bergsøe Kollegiet (mit gamle kollegium) i Søllerød. Savner virkelig meget området, desværre er området lidt for dyrt, hvis man ønsker sig et hus i området af Søllerød/Holte. Fik en masse souvenirs med hjem i form af myggestik. Bare på min venstre fod fik jeg indkasseret 8 myggestik, mens jeg fik taget billeder af min kimono. Nogle af myggene blev sågar fanget på kamera midt i blodsugningen. Man må lide for skønheden, mener at det er sådan talemåden lyder 😉

Kimono mønster syning DIY

 

2 Kommentarer

 1. Mo siger:

  Nøj hvor er den bare flot! Jeg er helt vild med detaljen med stainbåndet i ærmet 🙂

  1. Sine Smed siger:

   Hej Mo
   Tusinde tak! Er så glad for at jeg fik syet det satinbånd i selvom det var noget omstændigt.

Lukket for kommentarer.