Kimono-prøve

Kimono Syning mønster

Jeg skal til bryllup den 1. september, hvor der er dresscode med blå tøj, jeg har bestemt mig for at sy en skøn kimono til anledningen, som jeg kan have på. Jeg har længe gået og ledt efter en kimono, som jeg synes om, og har råd til. Dem jeg primært har haft luret lidt på har prismæssigt ligget på +1000 kr. Det var lidt over mit prisbudget. Så må man jo selv i gang med symaskinen.

Kimono Syning mønster

Først havde jeg planer om at sy den i noget af det hvide stof med blå blomster, som jeg havde liggende i skabet, men skæbnen ville at der ikke var nok stof. Så måtte jeg finde på noget andet, nu ikke jeg havde noget i skabet som havde blålige nuancer eller var langt nok. Der skal alligevel bruges over 3 meter stof til denne kimono.

Jeg har syet kimomoen op i stout (ubleget bomuldslærred, som jeg har købt for 14kr/m i IKEA), bare for at være sikker på at modellen sad godt på mig. Det ville være så surt at klippe i det endelige stof for så at lave fejl, eller finde ud af at den sidder helt skidt.

Måtte endnu en tur i Stof & Stil og købe dette stof, havde også kig på en masse andre prints, men endte med dette. Stoffet er 100% viscose og føles rigtig lækkert at røre ved.

Kimono Syning mønster

Mønsteret på kimonoen er også fra Stof&Stil (find det her), synes det er overskueligt at gå i gang med. Dog er der nogle formuleringer i vejledningen jeg havde virkelig svært ved at forstå.

Ved et af punkterne endte jeg med at gøre hvad jeg nu selv syntes så bedst ud, da jeg slet ikke forstod punktet. Hvis der er nogen der også har syet denne kimono, så giv endelig jeres mening tilkende.

Kimono Syning mønsterNu skal jeg bare have klippet i “det rigtige” stof, så kimonoen kan blive færdig i god tid. Prøven her regner jeg med, at farve enten med avocadoskræller eller en anden form for naturfarve, så denne kimono også kan blive brugt.

Jeg overvejer at sy en kimono mere, bare med smallere ærmer og måske i en kortere model, så den bliver mere alá en cardigan. Har I også overvejet at sy en kimono?

Kimono Syning mønster

6 Kommentarer

 1. Annette siger:

  Jeg overvejer at kaste mig over denne opskrift – kan du huske hvad det var som var kringlet? jeg er ret ny med at sy, så vil også høre om du tænker den er for svær at arbejde med.

  du laver virkelig nogle gode ting og jeg kan godt lide din måde at formidle på 🙂

  1. Sine Smed siger:

   Årh Annette
   Det kan jeg desværre ikke huske, det er ved at være nogle år siden jeg syede den. Men kan huske at jeg synes at vejledningen generelt var lidt kringlet formuleret. Det var en af grundene til at jeg syede en prøve til at starte med.
   Tusinde tak for dine søde ord

 2. Den er rigtig fin. Jeg har selv kigget på mønsteret i Stof og stil, men har ikke kastet mig ud i en endnu. Har lige et par andre syprojekter der skal færdiggøres.

  Mvh. Michelle-Marie

  1. Sine Smed siger:

   Når først man får afkodet hvad der står i vejledningen, så synes jeg at den skøn at sy. Det stof jeg har valgt til den rigtige model, er desværre lidt elastisk, det volder en del kvaler ved symaskinen :-/

 3. Jonna siger:

  Den er så fin. Glæder mig til at se den færdige model.
  Spændende med avocadoskrællefarve… Det må jeg lure

  1. Sine Smed siger:

   Tusinde tak Jonna! Er ikke så langt fra at være færdig med at sy den kimono jeg skal have på til brylluppet i næste weekend. Er kommet lidt i tvivl om denne her kimono skal farves med avocado eller en helt anden plantefarve.

Lukket for kommentarer.