DIY: Strikket karklud

opskrift strikket karklud

I forbindelse med at jeg lavede en vejledning til nybegyndere i strik, måtte jeg lige teste det mønster af, som jeg havde lavet til indlægget. Indlægget beskriver hvordan man læser et strikkediagram og hvordan man kender forskel på mønsterrapport og strikkediagram. Ud af strikkediagrammet blev denne skønne karrygule karklud med zigzag mønster til.

opskrift strikket karklud

Jeg kan så godt lide at lave nye strikkemønstre, karklude og håndklæder er derfor en meget ideel måde at få testet sine nye mønstre af. Denne karklud var ingen undtagelse. Synes at resultatet blev bedre end jeg turde håbe på. Selv bagsiden blev pæn opskrift strikket karklud

Opskrift

Karkluden måler ca 24 x 26 cm

Start med at slå 62 masker op

Derefter strikkes der 6 pinde med retmasker

I hver side har jeg strikket 3 retmasker inden, jeg er startet på mønsterrapporten.

Mønsterrapport opskrift strikket karklud

Her er mønsterrapporten skrevet ud. (hvis du er i tvivl om, hvad en mønsterrapport er, kan du se det her)
p: pind , vr: vrang, r: ret *-*: gentag 7 gange

p1:  3 r *1 vr, 7 ret*, 3 r.
p2: 3 r *1 r, 5 vr, 2 r*, 3 r
p3: 3 r, *1 r,2 vr, 3 ret, 2 vr*, 3 r
p4: 3 r, *1 vr, 2 r, 1 vr, 2 r, 2 vr*, 3 r
p5: 3 r,*3 r, 3 vr, 2 r*, 3 r
p6: 3 r, *3 vr, 1 r, 4 vr*, 3 r

Gentag p1-6 13 gange eller indtil at du synes du har opnået en passende længde på din  strikkede karklud.

Karkluden afsluttes med 5 pinde retmasker, hvorefter der lukkes af.

Jeg har strikket på pind, 3 og har brugt økotex bomuldsgarn fra Garnudsalg.dk. Den næste karklud jeg strikker skal helt sikkert være på pind 2,5 , da jeg strikker ret løst. Håber at denne karklud kommer til at krybe en del efter vask, så den bliver lidt mere tyk i det.

opskrift strikket karklud

4 Kommentarer

 1. Nicolina siger:

  kan det passe at der er en fejl i p2? Der står 1 r og 5 vr, men på diagrammet fårjeg det til 1 r, 5 vr, 2 r. Tager jeg fejl?
  Jeg er vild med mønsteret!

  1. Sine Smed siger:

   Hej Nicolina.
   Det er helt korrekt som du skriver, jeg havde glemt at skrive de 2 ret-masker på pind 2 ind i opskriften. Det er nu blevet ændret. Tusinde tak for dine skarpe øjne. 🙂

   1. Helle Nielsen siger:

    Hej sine
    hvor mange masker har du slået op til det gule håndklæde som skal strikkes
    på pinde nr tre

    1. Sine Smed siger:

     Hej Helle. Til karkluden her har jeg slået 62 masker op.

Lukket for kommentarer.