DIY: Boblemåtte ombré petroleum/mint

Hæklet bademåtte, opskrift

Så kan jeg få sat to streger under færdiggørelsen af min 3. hæklede bademåtte (#boblemåtte). Denne har dog taget væsentligt længere tid end de to andre, pga. forskellige ufrivillige pauser med ondt i albuen, det er heldigvis væk. Men jeg er helt vild med den! Den pepper virkelig badeværelset op, som ellers er meget fersk med lysegrå fliser og hvide vægge.

Hæklet bademåtte, opskriftJeg kan se, at jeg er begyndt at hækle væsentligt løsere, så denne bademåtte er blevet en del større, end den grå jeg har lavet til mig selv. Denne er blevet 46 x 84 cm hvor den grå bademåtte blev ca. 35×60 cm. Det på trods af at jeg har brugt samme antal masker til begge hæklede bademåtter. Hvem mente at det var nødvendigt med en hækleprøve..suk!

Der er blevet brugt ca 320 gram i alt, hvilket ca er 4 nøgler pr. farve. Hvis man hækler strammere, tror jeg godt at man kan skære de 20 gram af. Men køb et par ekstra nøgler garn for en sikkerheds skyld. Det er så ærgerligt at løbe tør halvvejs. Jeg faldt helt pladask for farverne, da de havde dem i Søstrene Grene for næsten et år siden. Jeg har hæklet på nål nr 3, det er blevet hæklet med almindeligt bomuldsgarn 8/4 med en løbelængde på 160 m / 50 g.

Jeg har tegnet mønsteret i Excel og har ændret en del i mønsteret undervejs så farveskiftet blev mere ’tilfældigt. Hvis du gerne vil lære, hvordan du selv laver diagrammer og mønstre i Excel kan du finde vejledningen her.

Mønsteret har jeg ændret lidt på undervejs, men her er diagrammet som det endte med at blive til sidst. Har allerede udset mig mit næste større hækleprojekt, som er en hæklet mulepose. Jeg er ved at tegne lidt forskellige mønstre, som skal være på muleposen.Hæklet bademåtte opskrift

Opskrift på Boblemåtte:

Hæklenål str 3 mm, garnforbrug ca 320 gram bomuld 8/4.

Farvediagrammet for boblemåtten kan downloades her.

Slå 79 masker op med petroleumsfarvet garn, vend med 1 lm

Rk 1-2: hækl 1 fastmaske i hver m vend med 1 lm
Rk. 3: hækl 1 fastmaske i hver af de 2 første masker, *lav en boblemaske, derefter en fastmaske*(gentag bobler og fastmasker rækken ud indtil der er to masker tilbage, i disse masker hækles der en fastmaske i hver maske. vend med 1 lm.  (se video til hvordan man hækler boblemasker her, jeg har dog kun 5 løkker på nålen, når jeg afslutter)
Rk. 4: 1 fastmaske i hver maske
Rk. 5: Ligesom rk.3

Rk. 25: Fra og med denne række skiftes grundfarven til mint.

Gentag indtil du har 68 rækker med bobler. Følg med i diagrammet hvornår du skal lave farveskift. Hvis du har problemer med at få et hårdt farveskift på dine bobler, kan du evt. læse denne vejledning, jeg lavede til den anden bademåtte.

I de to sidste rækker hækles der 1 fastmaske i hver maske.

 

Hvis du laver en bademåtte ud fra opskriften, og du gerne vil dele resultatet, så giv det hashtagget #boblemåtte på instagram. Du må også meget gerne sende mig en mail med billedet af bademåtten. Jeg elsker at se de variationer på de forskellige hæklede boblemåtter.

Hæklet bademåtte opskrift

 

18 Kommentarer

 1. Laura siger:

  Hej, lige sådan en bademåtte jeg er på jagt efter. Så fin! Kan den bruges til at stige direkte ud på efter badet eller mere en pyntesag? Mvh. Laura

  1. Sine Smed siger:

   Hej Laura. Den fungerer fint til at stige ud på efter badet. Den suger bedst, hvis man lige lægger den i koldt vand i en halv times tid inden den første vask.

   1. Laura siger:

    Tusind tak for svar!
    Du laver tilfældigvis ikke på bestilling vel?
    Mvh. Laura

    1. Sine Smed siger:

     Hej Laura. Desværre ikke. Det kan desværre ikke betale sig tids- og materialemæssigt.

 2. Maria Bille siger:

  Hej – måske et lidt dumt spørgsmål, men hvad gør du med den farve, du ikke hækler med? Løber den med og du så hækler hen over? Kan ikke lige regne det ud ☺

 3. Katrine siger:

  Virkelig flot bademåtte!!
  Jeg har købt garn, og jeg glæder mig helt vildt til at komme igang. Jeg vil lige høre om du kan fortælle mig hvordan jeg gør den mindre? Matematik er ikke lige min stærke side

  1. Sine Smed siger:

   Hej Katrine
   Mange tak 🙂
   For hver boblemaske hører der også en fastmaske med. Hver boble måler ca 1 cm.
   Du kan printe diagrammet ud og strege nogle af rækkerne over både vandret og lodret. Hvis du gør bademåtten smallere skal du trække 2 masker fra for hver boble i diagrammet du fjerner. Så når original opskriften siger du skal slå 79 masker op og du gerne vil have den 4 boblemasker smallere i bredden, så trækker du 8 masker fra (4 boblemasker + 4 fastmasker) så du kun skal slå 71 masker op plus en luftmaske.
   Håber at det giver mening 🙂 ellers så skriv gerne igen.

   1. Katrine siger:

    1000 tak! Der giver god mening
    Jeg har lige fået garn i dag, så nu skal jeg igang, hurraaa

    1. Sine Smed siger:

     Det var dejligt at høre! Håber at du vil vise din boblemåtte frem, hvis du er på instagram, så tag mig endelig med @sinesmed

 4. Anne siger:

  Du skriver, at du slår 79 masker op til at starte med, men på diagrammet er der kun 38, hvordan passer det?

  1. Sine Smed siger:

   Hej Anne.
   Når man hækler boblemasker, hækles der en enkelt fastmaske mellem hver bobble. Derudover er er 2 fastmasker i hver side af bademåtten. Så antallet af masker du slår op passer. 🙂

   1. Anne siger:

    Ja, selvfølgelig. Det havde jeg ikke lige tænkt over – tak for svar

 5. Anne siger:

  Super fin bademåtte. Har du hæklet med dobbeltgarn eller bare enkelt? Sådan et projekt må bare prøves.

  1. Sine Smed siger:

   Hej Anne. Jeg har bare hæklet med en enkelt snor. God fornøjelse med projektet 🙂

 6. Tine siger:

  Vildt flotte farver! Den er virkelig fin. 🙂

  1. Sine Smed siger:

   Fedt at du kan lide den Tine! Det er så lækkert med lidt farver ud til madeværelset.

 7. Pernille siger:

  Den var virkelig fed! Sån en må jeg prøve at lave! 😀 når jeg lige får afsluttet nogle af mine andre mange projekter

  1. Sine Smed siger:

   Tusinde tak Pernille. Håber at du har lyst til at vise frem hvis du kaster dig over projektet. 🙂

Lukket for kommentarer.