DIY: Smykkeskrin

Var ved at være lidt træt af min løsning til at opbevare mine fingerringe, så da jeg så denne smykkeæske, fik jeg idéen til denne opbevaringsløsning. Skrinet på billedet ovenover er 10 x 10 cm.
Materialer
 • Skum h:15 mm
 • Filt
 • tekstillim
Værktøj:
 • Vandfast tusch
 • Skalpel
 • Lineal
 • Skrædderkridt
Skær skummet ud, så det passer med æsken du har valgt. Her er det indvendige mål på æsken 10x 10 cm , skummet blev skåret så det passede derefter. 
Dan dig et overblik over, hvor mange rækker du vil have. Jeg lavede 6 rækker, der er 1 cm fra hver af de 4 sider, ellers er der 1,5 cm mellem hver række. Efter stregerne er tegnet op, skær herefter med skalpellen, brug evt en metallineal til at skære efter.
Skær en firkant ud af filten, så den dækker 5 sider (4 sider plus top) af skummet. Jeg målte ud til 13 x 13 cm, jeg markerede derefter 1,5 cm fra hver side af filten. 
Firkanterne i hver hjørne skæres væk. Hvis du har en spraylim, er den klart at anbefale, ellers kan almindelig tekstillim også bruges, hvis det smøres ud i et tyndt lag på skummet/filten. Læg filten på skummet, og vent på at det tørrer. 
Når det er tørt, skæres  der i filten med en skalpel, så rækkerne i skummet kommer frem igen. Skær evt. overskyndende filt af i hjørnerne. 
Læg skummet ned i smykkeæsken og fyld den med ringe/ øreringe (eller hvad du synes) Jeg har planer om at lave en til mine mange øreringe, så de ikke bliver så støvede. 
Håber at du kunne bruge vejedningen.

4 Kommentarer

 1. natascha siger:

  Hej Sine,

  hvor købte du skum?

  1. Sine Smed siger:

   Hej Natascha
   Har købt skum hos Skindladen, der er masser af forskellige tykkelser 🙂 Det kan også blive skåret til i de mål man opgiver.

 2. Det er en rigtig fin ide – hvor er æsken fra?

  1. Sine Smed siger:

   Mange tak Gitte. jeg er også rigtig glad for løsningen på opbevaringen.
   Æsken er fra en butik her i Odense der hedder pinoc, kan ikke huske hvad mærket på æsken var.

Lukket for kommentarer.