DIY: Lædergreb til klædeskab

Leather handles
Jeg så for lang tid siden en der havde greb af kernelæder på deres skabe. Synes at det så så godt ud, så jeg tænkte, at det måtte jeg også forsøge mig med. Jeg havde dog virkelig store problemer med at finde de rigtige skruer. Kæresten fandt de helt rigtige skruer på eBay; de hedder åbenbart Chicago screw/ bookbinder screws (for det meste, eller på dansk: ‘postskrue’). De kan findes her, jeg har købt størrelsen der hedder 15 mm.
Long time ago I saw a picture of a closet with leather door handles, I wanted that for my own closets as well. I just hadn’t been to find the right screws. My boyfriend found the perfect screws for the project on eBay. By some reason they are called Chicago Screws, I bought mine here
Leather handles
Materialer:

 

 • hultang
 • skruetrækker, flad
 • skalpel
 • Patchwork kniv
 • lineal
 • kernelæder
 • 15 mm Chicago skruer (findes på eBay her)
Materials:
 • Leather
 • Hole punch
 • Scalpel
 • Patchwork cutter
 • Ruler
 • Screwdriver, flat
 • 15 mm Chicago screws (found on eBay here)

 

Chicago Screws
Jeg har skåret kernelæderet i 4 strimler af 3×18,5 cm. Jeg brugte patchwork kniven, da den er klart nemmest at få det pæneste resultat med.
Hullet har jeg placeret 1,5 cm fra hver af de tre sider i hver ende. Det kan kraftigt anbefales at købe en hultang i god kvalitet.
I cut the leather into straps (3×18.5 cm) with the patchwork knife and placed the hole 1.5 cm from each side in both ends.
Leather handles
Mine læderstykker var lidt for tykke til, at skruen kunne nå igennem læder og skabslåge, så jeg skar lidt af bagsiden af læderet med en skalpel.
Unfortunately, the leather was a bit too thick for the screws, so I had to scrape some off from the backside.
Derefter er det bare at skrue læderremmene på
Fasten the screws togehter with the leather and the door.
Man kan evt vælge at give læderet en gang læderfedt inden, at de skrues op på skabsdørene. Jeg vil gerne have at de bliver patineret hurtigt, så jeg venter lige nogle uger inden, at de får lidt læderfedt.
If you want, you can grease up the leather a bit before you fasten the leather straps to the cabinet doors. I like the raw leather against the white doors.
Dørgreb i kernelæder
Door handles in leather
  Håber at I kunne bruge vejledningen.
God weekend.
I hope you liked the tutorial.
Have a great weekend.

4 Kommentarer

  1. Sine Smed siger:

   Hej Karen. Jo de hedder også postskruer, desværre er der bare ikke nogle danske forhandlere som har de helt lange slags som også samtidig har en ‘slank hals’ så de kan komme igennem hullet på skabslåger.

 1. Pernille siger:

  Hej Sine,
  Hvor tykke var dine skabslåger?

  1. Sine Smed siger:

   Hej Pernille
   De er 15 mm tykke.

Lukket for kommentarer.