Hæklet kæmpe abe

Kay Bojesen Hæklet abe
For nogle uger siden fik jeg færdiggjort denne kæmpe abe, synes altid at monteringen er dødsygt, så i anledningen af at det havde været Halloween, blev dette billede til.
Aben er ca 35-40 cm høj, når den sidder ned, så den har taet væsentligt længere tid at lave end den sidste jeg fik lavet. I princippet har jeg “bare” ganget opskriften op med 3 og lavet lidt tilrettelser undervejs, så proportionerne passede.
Opskriften har jeg fra Kreaposen. 
Kay Bojesen Hæklet abeKay Bojesen Hæklet abe
   Some weeks ago I finished this gigant crocheted monkey, I allways find the montage-part extremely borring. Therefore I made this deadly picture at Halloween.

The monkey has a height of approx. 35-40 cm when it’s seated. I have multiplied the pattern by 3 and added some alterations to get the proportions right.

The pattern is from Kreaposen.
Kay Bojesen Hæklet abe
Kay Bojesen Hæklet abeKay Bojesen Hæklet abe

11 Kommentarer

 1. annette siger: Svar

  Hejsa med signe.
  Ved du hvorfor selve hovedet stykket bliver ved at bølge for mig.?
  Laver magisk ring på 6 og derefter udtagning til 36 masker. er det forkert??
  VH annette

  1. Hvis du tager ud med så mange masker på en omgang, så vil det bue, da der ikke er plads til dem. Fordel 6 udtagninger på hver omgang og lav tilsvarende flere omgange indtil at du når de 36 masker på en omgang.

   1. annette siger: Svar

    tusind tak for svar. vil straks gå i gang igen. 🙂

 2. Tina Meier siger: Svar

  Kan du forklare mig, hvordan du “bare” har ganget opskriften med 3…??? Starter du stadig meg en magisk ring med 6 masker og så ganger udtagningers og omgange med 3???

  1. Hej Tina. Jeg har ganget antallet af slutmasker op med 3, så hvis jeg skal ende med at have 12 masker i den originale opskrift, ændrer jeg dette til 36. Så jeg fortsætter omgangen med udtagninger indtil at jeg når de 36 masker. Men jeg starter den magiske ring med 6 masker og forsætter som beskrevet ovenover. Håber at det givet mening.
   Bedste hilsner Sine

 3. Total sød og med sin egne charme 🙂
  Glædelig juletid.

  1. Tusinde tak Maria. I lige måde.

 4. Den er blevet rigtig fin!

  Og ja – monteringen er omfattende!

  1. Tak Anita, det er jeg glad for at høre. Der skal virkelig også gå meget lang tid hvis jeg nogensinde skal lave den abe igen. 😀

 5. Hvor er den bare fin Sine

  1. Tak Helena. Den tog lige noget længere tid end jeg havde regnet med, men var ret tilfreds med resultatet.

Skriv et svar