Hæklet kæmpe abe

Kay Bojesen Hæklet abe
For nogle uger siden fik jeg færdiggjort denne kæmpe abe, synes altid at monteringen er dødsygt, så i anledningen af at det havde været Halloween, blev dette billede til.
Aben er ca 35-40 cm høj, når den sidder ned, så den har taet væsentligt længere tid at lave end den sidste jeg fik lavet. I princippet har jeg “bare” ganget opskriften op med 3 og lavet lidt tilrettelser undervejs, så proportionerne passede.
Opskriften har jeg fra Kreaposen. 
Kay Bojesen Hæklet abeKay Bojesen Hæklet abe
   Some weeks ago I finished this gigant crocheted monkey, I allways find the montage-part extremely borring. Therefore I made this deadly picture at Halloween.

The monkey has a height of approx. 35-40 cm when it’s seated. I have multiplied the pattern by 3 and added some alterations to get the proportions right.

The pattern is from Kreaposen.
Kay Bojesen Hæklet abe
Kay Bojesen Hæklet abeKay Bojesen Hæklet abe

11 Kommentarer

 1. annette siger:

  Hejsa med signe.
  Ved du hvorfor selve hovedet stykket bliver ved at bølge for mig.?
  Laver magisk ring på 6 og derefter udtagning til 36 masker. er det forkert??
  VH annette

  1. Sine Smed siger:

   Hvis du tager ud med så mange masker på en omgang, så vil det bue, da der ikke er plads til dem. Fordel 6 udtagninger på hver omgang og lav tilsvarende flere omgange indtil at du når de 36 masker på en omgang.

   1. annette siger:

    tusind tak for svar. vil straks gå i gang igen. 🙂

 2. Tina Meier siger:

  Kan du forklare mig, hvordan du “bare” har ganget opskriften med 3…??? Starter du stadig meg en magisk ring med 6 masker og så ganger udtagningers og omgange med 3???

  1. Sine Smed siger:

   Hej Tina. Jeg har ganget antallet af slutmasker op med 3, så hvis jeg skal ende med at have 12 masker i den originale opskrift, ændrer jeg dette til 36. Så jeg fortsætter omgangen med udtagninger indtil at jeg når de 36 masker. Men jeg starter den magiske ring med 6 masker og forsætter som beskrevet ovenover. Håber at det givet mening.
   Bedste hilsner Sine

 3. Total sød og med sin egne charme 🙂
  Glædelig juletid.

  1. Sine Smed siger:

   Tusinde tak Maria. I lige måde.

 4. Den er blevet rigtig fin!

  Og ja – monteringen er omfattende!

  1. Sine Smed siger:

   Tak Anita, det er jeg glad for at høre. Der skal virkelig også gå meget lang tid hvis jeg nogensinde skal lave den abe igen. 😀

 5. Hvor er den bare fin Sine

  1. Sine Smed siger:

   Tak Helena. Den tog lige noget længere tid end jeg havde regnet med, men var ret tilfreds med resultatet.

Lukket for kommentarer.