Spisebordsstole makeover

Jeg blev spurgt af en fra min gamle studiegruppe, om jeg havde mulighed for at ompolstre nogle af hans spisebordsstole. Det svarede jeg ja til.
I was asked if I could re-upholster 3 chairs for one of my friends. I said yes to the task.

 Hold op et arbejde at få det gamle betræk af. Eller det vil sige at der var 3 lag, som både var sømmet og syet fast. Derudover var der også sat klæbemasse/elefantsnot på.
It was a tough job to remove all the fabric and the padding from the chairs. There were 3 layers of fabric which was nailed and sewn on. Not to mention the sticky tack on one of the chairs. 

 Udfra polstringen kan jeg se at stolene er rigtig gamle. De var polstrede med svinebørster og vegetabiler (halm). Man bruger det stadig til traditionel polstring. Jeg valgte at fjerne det hele og lime skum på sæderne i stedet.
Judging from the padding the chairs are really old. Today you use foam for the seats. On these seats pig bristles and hay. I chose to remove it all and glued on some foam on the seats. 

Sådan så sæderne ud efter at skum og det nye stof var kommet på.
Here is how the seats looked like after the new fabric was attached.

Her er det færdige resultat. Jeg synes at stoffet klæder stolene rigtig godt. Heldigvis var min gamle studiekammerat også tilfreds. 
Here is the result. I think the fabric is matching the chairs. Luckily my friend loved the result. 

5 Kommentarer

 1. Karina Viki siger:

  Hvad bruger du til at lime skummet fast med? Jeg skal selv til at prøve at ombetrække netop en flok spisebordstole, der som disse er polstret på den gamle måde, men som vi nu har købt skum til 🙂

  1. Sine Smed siger:

   Hej Karina.
   Det er noget blåt lim som hedder sababond, det er i en trykbeholder og man skal bruge trykluft for at sprøjte det på. Men jeg har set en af møbelpolstrerne bruge en spraylim fra Winsor&Newton. Jeg ved dog ikke helt præcist hvad den hedder.
   God fornøjelse med projektet.

  2. Karina Viki siger:

   Tak for svar 🙂 jeg selv hvad jeg kan finde – manden har trykluft på værkstedet, så giver det videre til ham, så måske.. ellers må andet spraylim jo kunne bruges 🙂

   Endnu engang tak 🙂

 2. Finn og Eva siger:

  Uha hvor det lyder bekendt, det er altid det største arbejde at afmontere og forberede, men resultatet er blevet rigtig fint:)

  1. Sine Smed siger:

   Hej Eva. Mange tak. Ja det er noget af et omfattende arbejde, at skulle fjerne alle de søm der blev brugt. Men det glemmer man alt om, når man ser det færdige resultat.
   Hav en søn søndag.

Lukket for kommentarer.