osteklokken

Foråret er virkelig kommet frem lige i øjeblikket. Desværre synes jeg bare ikke, at jeg har samme glæde ved at se alt det grønne spire frem som jeg plejer. Føler lidt at jeg går rundt med en stor osteklokke over hovedet. 

Havde en episode på arbejdet for ca 3 uger siden, hvor der var en gammel dame som vidst nok er dement, og hun snakker ikke dansk. Hun kommer tit i butikken, man skal ret ofte hold øje med hende. Nogle gange køber hun noget andre gange går hun bare rundt i butikken og snakker med de andre kunder på et fremmed sprog. For tre uger siden havde hun nogle varer i lommen, som hun ikke havde betalt for. Så vi skulle tilkalde vagterne, vi kunne ikke finde nummeret til vagterne, så jeg måtte få min kollega til at hente vagterne, samtidig med at hun fulgte efter damen, mens jeg stod alene tilbage i butikken. Der var vildt mange mennesker i butikken på det tidspunkt. Damen kom tilbage sammen med vagterne, og de prøvede at få hende til at tømme lommerne i butikken. Det lykkedes ikke, så de fulgte hende ud af centeret. 
Det var lige lidt mere end hvad jeg kunne holde til. Jeg har haft angstlignende symptomer lige siden med høj puls og trykken for brystet. Nogle gange så slemt at jeg havde svært ved at trække vejret. Her 3 uger efter måtte jeg  vinke med det hvide flag. Jeg er blevet sygemeldt fra arbejdet de næste to uger. Alt virker meget uoverskueligt, prøver at få noget hjælp gennem forsikringen gennem arbejdet. Synes bare de hele tiden stiller nye krav for hvad jeg skal gøre for at få hjælp.

Jeg læste denne artikel fra Politiken i forgårs, synes det er skræmmende at der ikke er bedre behandlingsmuligheder for personer der har problemer i livet. Det er åbenbart den nemmeste måde at få god behandling på hvis man er syg. Det er helt forfærdeligt at man skal så langt ud før der bliver taget hånd om problemet. Skal til lægen i morgen, håber på at hun bare kan gøre et eller andet. Har ikke kræfterne til at kæmpe for at få hjælp. 
Jeg krydser fingre for hun tilbyder et eller andet….

20 Kommentarer

 1. Leth.It.Be. siger:

  Åh det lyder da også ubehageligt.
  Håber du får det bedre, og snart kan modtage den hjælp du behøver.

  1. Sine Smed siger:

   Man kan kun håbe at der bare er en lille smule hjælp at hente.

 2. Pyha, æv, Sine! Rigtig meget held og lykke hos lægen (omend jeg kan se du skal vente to uger 🙁 ). Som Rikke tænker jeg også "psykolog, NU!" – selvom det gør nas på pengepungen, men åh, hvor jeg har været glad for de gange jeg har været afsted, ovenpå en rigtig træls omgang studiepraktik på en kaotisk og ubehagelig afdeling! Kram og tanker til dig

  1. Sine Smed siger:

   Jeg fik heldigvis ændret aftalen til i går hos en anden læge. Så behøvede ikke at vente så længe. Men håber godt nok snart at jeg får noget behanling, er frustreret over at der ikke skal mere til at vælte mig ned af pinden.
   Problemer er at jeg ikke har en depresion, så det ville ikke hjælpe særlig meget med en psykolog.
   Men krydser fingre for at der sker noget det næste stykke tid .

 3. Rikke Ø siger:

  Få din læge til at give dig en henvisning til fx. en god psykolog. Held og lykke.

  1. Sine Smed siger:

   Tak Rikke.

 4. Anne-Mette siger:

  Kære Sine.
  Jeg er ked af at høre, at du har det så skidt. Håber du får den hjælp, du har brug for hos lægen, så du kan bruge energien på din egen heling snarere end på at kontakte alle mulige andre instanser.
  Kh Anne-Mette

  1. Sine Smed siger:

   Har kontaktet min fagforening i dag for at høre om de evt. kan hive i nogle tråde. Min læge måtte desværre aflyse i dag pga. sygt barn. Så nu får der ca 2 uger før der sker mere.

 5. Helena siger:

  Sender dig lidt varme og energi kære Sine

  1. Sine Smed siger:

   Tak Helena. Håber at jeg får lidt energi til at kæmpe mig til at få noget hjælp.

 6. Signe siger:

  Pyhha… det lyder som en barsk omgang. Stress i alle former er noget man skal have respekt for. Jeg er sikker på, at du med den rette hjælp og den rette mængde tid og ro, nok skal få det godt igen.
  Jeg vil også sige til dig, at det er super sejt at du deler det på din blog. Ærlighed bringer ærlighed med sig og det er vejen til alt godt.

  Alle gode tanker til dig.

  1. Sine Smed siger:

   Tak Signe. Der kommer bare ikke noget godt ud af stress. Det er simpelthen så tabubelagt at have stress, så vil hellere end gerne dele mine oplevelser. Håber på at der sidder nogle og læser med som kan bruge det til noget.

 7. Simone siger:

  Stakkels dig.. Sender de bedste tanker afsted til dig. <3

  1. Sine Smed siger:

   Tak skal du have Simone

 8. Det med fagforeningen er en rigtig god idé. Jeg håber, du får det bedre snart.

  1. Sine Smed siger:

   Mange tak Astrid. Jeg prøver at kontakte dem i morgen når jeg har været til lægen.

 9. Gerda siger:

  Er du medlem af en fagforening? Hvis ikke, så kom det, og hvis ja, så brug dem. De har tit god og hurtig hjælp.

  Nu kan jeg ikke lige huske, om det er stress eller depression eller angst, der er grund-problemet hos dig, men stress er fagforeninger i hvert fald tit hurtige til at hjælpe med.

  Er det depression eller angst, så kom til lægen. Og hjælper hun/han ikke, så en anden læge. Der er metoder og medikamenter, der hjælper rigtig meget.

  Prøv at kigge på bloggen "Live fra Lolland" – hun har lige fået god hjælp til en depression.

  God bedring!
  Kram!

  1. Sine Smed siger:

   Hej Gerda
   Ja jeg er medlem af fagforening. Havde ikke lige tænkt over at de kunne gøre noget. Tror jeg vil kontakte dem efter jeg har været til lægen i morgen.
   Jeg læste godt Kristinas indlæg (Livefralolland). Tror bare ikke lykkepiller er vejen frem for mig. Jeg mangler mere værktøjer til at kunne håndtere forudsete situationer som den jeg oplevede for 3 uger siden.

 10. Stakkels dig, håber at du snart får det bedre <3

  1. Sine Smed siger:

   Tak Gitte. Krydser fingre for at det snart går den rigtige vej.

Lukket for kommentarer.