Laver du så slet ikke noget?

Jeg var til tandlægen i dag, som havde fået en ny assistent. Det hele går som det plejer, dog finder hun et hul i en af mine tænder. Det havde været længe undervejs, så ikke nogen overraskelse der. Da jeg er ved at være færdig hos tandlægen, kommer vi så ind på mit tidligere studie m.m. Hvor efter jeg siger, at jeg ikke læser pga. stress, assistenten spørger så straks med dyb forundring om jeg “så slet ikke laver noget?” Begyndte simpelthen at tude. Er ved at være træt af fordommene, om at man ikke laver noget, så snart man ikke læser som 25 årig. Eller stadig kæmper med store gener et år efter jeg gik ned med stress, og derfor ikke har mulighed for at starte studie igen.  Min tandlæge har også haft stress med depression inde på livet, så hun ved hvad jeg taler om. Men jeg blev simpelthen så ked af det pga. den manglende forståelse fra assistenten.

Håber jeres dag bliver bedre end min.

24 Kommentarer

 1. tichtach siger:

  Hej Sine

  Tja, faktisk arbejder du vel med at blive rask. Det er et 24-7 job ved alle os, som har prøvet det.

  Folk siger alt muligt. Rigtig mange forstår det ikke. Og siger helt vildt dumme ting. Som sårer. Jeg tror heller ikke, at jeg ville fatte en bjælde, hvis ikke jeg havde prøvet det. Eller, det ved jeg faktisk, at jeg ikke ville.

  I min egen verden prøver jeg at være forstående overfor mig selv. Så jeg bliver mindre ked af dem, der ikke forstår. For dem er der altid mange af.

  Mange tanker
  tina

  1. Sine Smed siger:

   Hej Tina.

   Det der egentligt er sværrest er nok at få sig selv overbevist at det tager tid at blive rask igen. I stedet for at fortsætte i samme spor som man slap, for så at gå ned med flaget igen.
   Men jeg fik nogle gode råd af an ny veninde, om hvad jeg skulle sige næste gang jeg bliver spurgt om hvad jeg laver.
   Så nu siger jeg bare at jeg arbejder deltid i Panduro, så åbner det ikke op for en hel masse spørgsmål.
   Men assistenten har helt sikkert ikke ment det ondt, hun har bare været uforstående over for det med at være syg med stress.
   Tak for din søde besked.

 2. Uha…
  Jeg har også holdt lange pauser fra studiet pga. stress og fik tit spørgsmålet: "Keder du dig så ikke hvis du ikke laver noget?". Det er et temmeligt ironisk spørgsmål til en der har stress. Så jo jeg kender den følelse du stod med. Heldigvis findes der også mange forstående sjæle derude.

  1. Sine Smed siger:

   Hej Edit. Det er som om at tiden bare flyver afsted, når man går derhjemme med deltidsjob. Er også virkelig glad for at der er så mange der forstår en.

  2. Sine Smed siger:

   Tror at når man begynder at kede sig er man ved at være ovenpå igen. Jeg har endnu ikke prøvet at kede mig endnu.

 3. Ej sødeste Sine! Er rigtig ked af det på dine vegne, ked af du skulle udsættes for den oplevelse. Nogen gange får folk bare sagt tingene på en forkert måde og det er nok er svært at sætte sig i andres sted, hvis ikke man selv har prøvet det. Men du er jo en super stærk pige, du deler jo ud af dine skønne projekter og oplevelser! Så tanker herfra og et stort kram, håber du er ovenpå igen, ellers må vi lige lave en kreadag til at lede tankerne hen på ngt. andet:-) Ha en smuk aften!

  1. Sine Smed siger:

   Tusinde tak Mette. Er også ved at være ovenpå igen, men synes godt nok at den ramte hårdt.
   Jeg vil meget gerne være med til en kreadag sammen med dig, hvis du har lyst.
   Hav en dejlig aften.

  2. Jeg vil også med!

 4. Savila siger:

  Jeg synes, at du er super sej og modig, at du skriver om det her på bloggen. Hatten af for din åbenhed, en hat af papir til hende assistenten (som helt sikkert ikke har tænkt sig om) og en stor virtuel krammer til dig! 🙂

  1. Sine Smed siger:

   Synes generelt der mangler lidt åbenthed omkring det at have stress. Bloggen er om de gode og de dårlige sider omkring livet.

   Tak for din kommentar, den frembragte et stort smil.

 5. Hvis du nu havde valgt at være hjemmegående fordi det er sådan du prioriterer, så havde det jo i princippet været det samme, og det kommer jo heller ikke hende ved. Jeg tror bestemt ikke det var ondt ment – hun er måske bare typen der altid har enten studeret eller arbejdet og ikke har haft behov for at holde pause for at kunne overskue livet. Måske skulle du decideret have sagt at du var sygemeldt. Nå, det var en masse tanker fra mig – du skal i hvert fald ikke være ked af hendes kommentar for det er rigtig vigtigt at reagere på stress. Pas godt på dig selv.
  K.h.
  Christina

  1. Sine Smed siger:

   Hej Christina.
   Tror også hun har taget den lige vej gennem livet. Så der manglede lidt forståelse for hvorfor jeg ikke studerede eller arbejdede fuldtid.
   Er virkelig glad for din kommentar.

 6. Stakkels dig, sikken en møg dag – ønsker dig en bedre og dejlig dag i morgen <3

  1. Sine Smed siger:

   Den var heldigvis noget bedre. Mange tak Gitte.

 7. Stress er stadig for mange en hel ny sygdom, som er svær at forstå. Og så er det altid mere svært at have en psykisk sygdom end en fysisk, fordi den er så synlig – og dermed meget nemmere at forstå. Håber du holder humøret højt!

  1. Sine Smed siger:

   Ja, det hælper desværre heller ikke at mange siger at de er stresset når de er irriteret eller bare har lidt travlt i en kort periode. Tusinde tak for din søde kommentar

 8. Sikke en ubehagelig oplevelse. Hun har sikkert ikke lige tænkt over, hvad hun egentlig sagde, før det fløj ud af munden på hende. Men jeg har også oplevet at få en dum kommentar ind imellem, og den rammer rigtig hårdt. Desuden laver du jo masser af ting. Du studerer bare ikke lige nu. 🙂

  1. Sine Smed siger:

   Tror ikke rigtigt at assistenten har haft stress eller depression. Men ja den rammer virkelig hårdt, selvom de måske ikke er klar over det. Tror måske stadig ikke jeg er helt afklaret med det at være stoppet på studiet.
   Tusinde tak for din kommentar Tine. Hav en god dag.

 9. Pernille siger:

  Det var da en rigtigt øv-kommentar. Kæmpe kram til dig!

  1. Sine Smed siger:

   Ja, synes heller ikke den var særlig rar at få smidt i hovedet. Tak for din kommentar Pernille.

 10. Hun er uvidende og forhåbentlig også ked af sit spørgsmål….et luft-kram til dig her fra mig også 🙂

  // Rikke //

  1. Sine Smed siger:

   Det finder jeg ud af, skal til tandlægen igen om en uge. Mange tak Rikke.

 11. Stort kram til dig♥

  1. Sine Smed siger:

   Tak Louise.

Lukket for kommentarer.