DIY: hækle/strikkediagram

Jeg er begyndt på en ny boblemåtte/bademåtte, hvor der skal være et pixelleret farveskift. Jeg har tegnet hæklediagrammet op i Excel. Jeg synes det er en nem, og hurtig måde at få dannet sig et overblik, over hvor de forskellige farveskift skal være. Man kan selvfølgelig også bruge samme metode til strik (mønsterraport) eller til broderi, eller hvad man nu har lyst til at lave. 
Start med at åbne Excel, vælg “tom projektmappe”
Marker de antal felter du vil have. Jeg har markeret 38x 68 felter, som svarer til antallet af boblemasker på min bademåtte.
Vælg under “hjem”-fanen findes knappen “formater” vælg  “kolonnebredde”
 Indtast 1 i feltet.
Vælg derefter “rækkehøjde” under “formatér” og indtast 9,5
Nu skulle felterne gerne være nogenlunde kvadratiske. Dernæst vælges “kanter” vælg “alle kanter” på det område, som du markerede tidligere
For at teksten/symbolerne kan være i felterne skal tekstplaceringen justeres. Husk at markere felterne igen, hvis ikke de allerede er markerede.
Teksten i det markerede område “centreres” og vælg “justrer midt på vandret” 
Nu kan man enten gå ind og skrive bogstaver alt efter om det er ret/vrang m.m. eller farvelægge 

Du kan altid gemme en kopi af grundskabelonen på computeren, så du ikke behøver at starte forfra med indstillingerne hver gang.

4 Kommentarer

 1. Joan siger:

  Et KÆMPE tak for at du deler denne gode idé!
  Mange hilsner
  Joan

  1. Sine Smed siger:

   Hvad er er det bare skønt at høre at du kan bruge idéen Joan !

 2. Jonna siger:

  Super. Dejligt så lærte jeg det. Sidder normalt og “fedter” med ternet papir og blyant

  1. Sine Smed siger:

   Dejligt at høre at du kunne bruge tippet.
   Plejer også at lave første udkast på papir, især når jeg lige hurtig får en idé. Den videre udvikling sker oftest i Excel, så har jeg alle varianterne af mønstrene på en række. Inden jeg bestemmer mig for det endelige design.

Lukket for kommentarer.