Ø-hynde

I mandags begyndte jeg på teknisk skole i Rødovre. jeg har valgt boligmonteringslinjen, herindunder uddannelsen som møbelpolstrer. Vi lærer helt ekstremt meget, så i når dagen når til vejs ende sidder vi alle med et zombielignende udtryk i ansigtet. Der kan ikke stoppes mere viden ind i hovederne. Men det er fedt! 
Jeg er glad for at jeg har en del erfaring med at sy, for det gør vi en del i her for tiden. 
vi startede i torsdags med en opgave der hedder “Ø-hynde” (pga formen) 
Vi startede med at skære en hynde ud i 6 cm skum, derefter blev den limet rundt i kanten, og spidsen af kanten skulle herefter presses mod den anden kant. Så får man runde kanter.
Så kom turen til at skulle sy betrækket. Det var noget tricky lige at få syet stiklinger hele velen rundt langs syningerne da der kun var et 15 cm hul at forskyde stoffet i når det skulle syes. 
Last monday I started in school as upholsterer. We learn so much that in the end of the day we turn to zombies, there is no more room in our brains for new information. But I love it!
Thursday we started cutting a foam cushion, then we glued the sides together to uptain the rounded edges. 
Then we made the cover for the foam cushion, it was quite difficult to sew the slip stitches around the stitches, because of the small gab in the cover. 
 Jeg kunne ikke helt besteme mig for hvilken knap jeg skulle komme i, så der er kommet to forskellige knapper i. Den ene i gult uld og den anden i gråsort læder.  Så kan man altid vende puden hvis man vil skifte farven.
I couldn’t decide whether to use a yellow, green or black button on my cushion, I ended up bith a yellow one in wool and a greyish one in leather. 
Det er altid noget af en kamp at få mast en hynde ind i betrækket, men det lykkedes da. Det sidste stykke syes sammen i hånden med en krumnål. Jeg synes at resultatet blev rigtig godt. Jeg har taget billede af det stykke jeg har syet i hånden. 
It was a bit tricky to push the foam cushion into the cover, but I managed after some time. The gap in the cover was stitched by hand. The last picture shows the stitches I made my hand, I’m really happy with the result. 

14 Kommentarer

 1. Sine Smed siger:

  undskyld det sene svar. Men ja det er bygge og anlæg jeg er begyndt på

 2. Henriette siger:

  Det kunne godt lyde som om det kunne være DET jeg skal igang med 😀
  Er det så grundforløbet "bygge og anlæg" du er begyndt på?

 3. Hvor er du god! Og hvor er det hele bare spændende!
  Det er rigtig dejligt, at er vild med det. 🙂

  1. Sine Smed siger:

   Tak søde Astrid! Det er vildt fedt at være på teknisk skole, det er så motiverende og spændende.

 4. From siger:

  Sikke en flot pude, det er egentlig smart med to forskellige farver knapper. Jeg er nok mest til den gule 🙂

  1. Sine Smed siger:

   Jeg kan også bedst lide den gule side 😉 Men tænkte at det var ret smart lige at have den anden side også. Når jeg en gang bliver træt af det kan jeg jo altid skifte knapperne ud.

 5. Finn og Eva siger:

  Hvor spændende, hvis jeg følger godt med kan jeg måske lære lidt mere om møbelpolstring, det bliver spændende at følge med i de ting i skal lave:)
  Eva

  1. Sine Smed siger:

   Jeg deler med glæde ud af det jeg lærer. Jeg håber på at jeg kan få min nye mobil i morgen, så jeg kan tage nogle gode billeder til bloggen. spejlrefleksen er ikke så handy at have med i skoletasken.

 6. Sikke en skøn hynde, og snedigt med to forskellige knapper! Hvor lang tid tager din uddannelse?

  1. Sine Smed siger:

   Hej Mie. Hvis jeg kan få en læreplads så tager uddannelsen 4 år, ellers så stopper den efter 20 uger. Så jeg håber da at jeg kan få en læreplads.
   tusinde tak for sine søde ord.

 7. Så fin! Den kan du da godt være stolt af! Og sikke en fed uddannelse 🙂

  1. Sine Smed siger:

   Årh tak Kristina! Ja, det er så lækkert med en praktisk uddannelse, det skulle jeg have gjort for flere år siden!

 8. Wouw – det ser godt ud. Det må være et spændende fag at lære om. 🙂

  1. Sine Smed siger:

   Mange tak Marianne. Det er så spændende at være startet på teknisk skole, vi lærer så meget!

Lukket for kommentarer.