DIY: Varmepuder

Selv om det har været en forholdsvis lun vinter, så ønskede min søster sig nogle varmepuder i julegave.
Jeg havde ret svært ved at finde hele i diverse supermarkeder. De har alle sammen skårne rugkerner, der er bare for meget “støv” i pakkerne. Netto havde heldgvis en pakke med økologiske speltkerner, så de røg ned i kurven til projektet.
Jeg har senere hen fundet ud af, at Irma har en hel masse forskellige korn, bare et lille tip herfra hvis man ikke vil gå forgæves i de forskellige supermarkeder.

This winter has been a bit warm compared to last year. Still my sister wished for these heat pads for Christmas. I had some trouble finding whole grain in the supermarkets, but I succeeded at my last try. I have made a little DIY for the heating pads. 

Tilbage til vejledningen;
Materialer:

 • Hele korn
 • symaskine
 • bomuldsstof (til foer og yderstof)
 • saks

Klip 4 stykker bomuldstof  a’ f.eks 10×13 cm af inderfoeret.

Materials:

 • Whole grains
 • sewing machine
 • fabric (100% cotton) for the inner and outer bag.
 • scissors

Cut 4 pieces of fabric (10×13 cm~4×5,5 inches) for the inner bag

zigzag eller overlock kanterne. Sy derefter stykerne sammen. Husk at lade et stykke stå åbent så posen kan vendes.

Overlock/zigzag the edges. sew the pieces together, remember to leave a hole in one of the sides. See the picture below.

Vend vrangen ud på posen. fyld den derefter med kerner. Jeg fyldte ca 3-4 gode håndfulde i mine. Det er lidt en vurderingssag, hvor fyldte man vil have varmepuderne. Sy hullet sammen på symaskinen.

Turn the inside out. Fill the bag with 3-4 large handfull of grain. It is up to you how much you want in the bags. Sew the hole in the bag. 

Klip noget 4 stykker bomuldsstof til yderstoffet i 10x13cm.  Zigzag derefter kanterne. Sy stykkerne sammen ret mod ret. efterlad et hul så den anden pose kan komme i.(sy 2 cm ind fra hver side i den ene ende, og lad resten stå åbent så får du flottere hjørner. (se billede nr. 3) Vend retsiden ud. Kom posen med kernerne ned i yderstoffet.
Sy hullet sammen, enten i hånden på man ikke kan se syningen, eller på symaskinen.

Cut 4 pieces of fabric 10×13 cm(~4×5,5 inches) for the outer bag. Overloack the edges. Sew the pieces together right side against right, leave a hole in the bag. (see picture nr. 3) Turn the right side out. Put the inner bag into the bag you’ve just sewn. Stitch the hole by hand or on your sewing machine.

Varmepuderne skal opvarmes i mikrooven på fuld effekt i 1 min.Vær opmærksom på at der dannes kondens de første par gange at poserne opvarmes. Poserne holder sig varme i ca 10-15 min.
Poserne opbevares et tørt sted når de ikke bliver brugt.
NB! de kan medføre en umanerlig trang til snacks, da de dufter af popcorn når varmepuderne opvarmes. 

Heat the heating pads in the microoven at full effect for about a minute. Be aware of the pads produces a bit condensation when they are heated. They stay warm for about 10 to 15 minutes.
And yes they smell a bit like popcorn when they are heated. 

16 Kommentarer

 1. Line L siger:

  Jeg har med god erfaring brugt grødris i varmepuder. God tyngde og holder også godt på varmen. God billig kilopris. Har lavet de første 10 varmepuder af et gammelt gardin og så flere kilo ris

  1. Sine Smed siger:

   Det var selvfølgelig også en mulighed Line. Tak for tippet.

 2. Nola siger:

  åh ja, sådan nogle har vi brugt meget i årenes løb. Helt fra børnene var små har vi brugt dem når de havde mavepine eller frøs i sengen…..selv bruger jeg den også hvis nakken driller og smerter. Det er ret genialt.
  Her fylder man poserne med vindruekerner eller kirsebærsten, de holder rigtig godt på varmen 😀
  God dag, Sine 🙂

  1. Sine Smed siger:

   Jeg har godt læst at man også kan fylde poserne med vindruekerner eller kirsebærsten. Jeg har bare ikke kunne finde nogle. Har du et godt tip til hvor man kan købe dem ?

  2. Nola siger:

   Jeg ved at man kan bestille dem hernede, men har ingen kontakt i DK. Sig til hvis jeg skal prøve at finde ud af noget 🙂
   God weekend!

  3. Sine Smed siger:

   På et senere tidpunkt tror jeg gerne jeg vil benytte mig af det tilbud. Jeg har kun kunne finde dem i 10 kg poser som mindste pakning. Det er liiiige lidt i overkanten af hvad jeg skal bruge synes jeg 😉 Men det bliver nok først en gang til sommer. Ved du ca hvad det kommer til at koste og for hvor meget? (sætter dig lidt på arbejde 😉 )

  4. Nola siger:

   Det gør du da bare 😉 Du kan kigge på denne link http://shop.zwergenstoffe.ch/Fuellmaterial
   Som jeg kan se koster vindruekernerne ca. kr. 85/kg og kirsebærstenene ca. kr. 60/kg. Mindste bestil mængde er 1 kg. 🙂

  5. Sine Smed siger:

   Fedt Nola ! tusinde tak for hjælpen!

 3. Ahh hvor er de bare smukke Sine – Tusind tak for vejledning og duften af popcorn???! Mums det er da bare en dejlig sidegevinst:-) Håber du nyder ugen.

  1. Sine Smed siger:

   Tak Mette. Man får en lille smule trang til popcorn når de opvarmes. Mine har godt nok været i brug en del gange siden jeg lavede dem. De er så dejlig nemme.
   Hav en skøn dag.

 4. Jeg har faktisk også tænkt på, at man skulle lave sådan nogle til de hårde vintre. De må være lækre at putte i lommerne om morgenen, når man skal ud. 🙂 Måske skal jeg lave nogle til min canadiske veninde…

  1. Sine Smed siger:

   Jeg tror helt sikkert at de er god til lommerne når man skal ud om morgenen. Hvis du laver et par må du endelig lige give besked, så kan jeg lige linke til dig i vejledningen.

 5. Gitte siger:

  Hvor er de fine….elsker popcorn 🙂 tak for diy Go' aften

  1. Sine Smed siger:

   Haha, ja så er der jo ikke nogen undskyldning for ikke at lave nogle. Dejligt at du kunne li min vejledning.

 6. Bella siger:

  Tak for fin vejledning. Ha' en god weekend! Kh. Bella.

  1. Sine Smed siger:

   Hej Bella. Tusinde tak, jeg håber at du kan bruge min lille vejledning.

Lukket for kommentarer.