Assistens kirkegården

I går var jeg ude at gå en lille tur med Tine på Assistens kirkegården. Det startede egentligt med at vi lige skulle ned og kigge lidt i butik OTTO, men der var desværre lukket. Så vi gik en tur på kirkegården i stedet.

Yesterday Tine and I went for a little walk at Assistens graveyard. The plan were first to visit Butik OTTO, but they were closed, so we went to the graveyard instead.

Trane

Der blev taget en del billeder. Det er nu skønt at gå tur med en der er lige så glad for at tage billeder som en selv. Så der var ingen himmelvendte øjne hver gang man liiiige skal have taget et billede mere.

I took alot of pictures. It is so nice to walk with somebody who also loves to take pictures. Because then nobody asks you “can we please go now?!” 

Gravsten med kors

Japansk ahorntræ

 Når jeg en gang bliver “voksen” med have og alt det der, så skal der helt sikkert stå et japansk ahorn træ i haven. Det er så super flot.

In the future when I have a house and a garden. I have planned to have this tree in my garden.

Guldskat

  Vi fandt en stor skat på kirkegården. Hvor mange kan prale af det?

We found a teassure at the graveyard. Some gold (chocolate) coins. 

Ensom gravstenStøbejernshegn

Snigfoto af Tine

To fototosser på tur. Graveren smilede også da vi gik forbi ham mens vi hver havde en kamera over skulderen, og tit stoppede op for at tage nye billeder. Her ses Tine i aktion. Hun fangede også mig på et tidspunkt, er lidt spændt på hvordan det blev. Generelt er jeg lidt spændt på at se hvordan hendes billeder er blevet. 

Første del kan ses her. Del nr. 2 kan ses her

Here is Tine taking some more pictures of the beautiful thombstones. She took some of me as well. 
You can see the 1st part here and the 2nd part here

Støbejernshegn

Japansk ahorntræ

Stormskadet hegn

Der var tydelige tegn på at der havde været storm på kirkegården. Der var en del store træer der havde fået brækket tykke grene af. Eller som her, et træ der er væltet og ødelagt et stål hegn.

Some weeks a sgo there was a storm in DK. The graveyard still showed signs of the storm. A lot of the trees were tipped over like on the picture above. 

Digt på gravsten

 Jeg synes simpelthen dette digt var så smukt, så det gik lov til at klare cuttet på de lidt over 80 billeder jeg nåede at få taget på gåturen

I really liked this poem on the thombstone. 
Translation; 

Away away away
alone out in the blue
I am flying in my big air balloon
followed by the angels from heaven
only carrying my longing
I hover to the heaven
Indhegnet gravplads

Hvad med jer, kan I også godt lide at gå ture på kirkegårde?

Do you also like to go for walks at the cementery?

13 Kommentarer

 1. Jeg nyder også at gå ture på kirkegårde. Assistens Kirkegård var jeg faktisk ind på, da jeg var sammen med de to store i København – Så flot og fredfyldt.

  1. Sine Smed siger:

   Der er mange flotte steder på den kirkegård. Fik du taget en masse billeder da du besøgte københavn?

 2. Simone siger:

  Smukke billeder du har fået taget. Det er meget spændende kirkegård at gå tur på synes jeg, den gemmer på så mange historier!

  1. Sine Smed siger:

   Der er virkelig mange flotte steder på den kirkegård. Mange tak for din søde kommentar Simone

 3. Line Jepsen siger:

  Smukke billeder og en flot blog du har dig, jeg kigger nu med fast frem over 🙂
  Line

  1. Sine Smed siger:

   Ej hvor dejligt, velkommen til Line. Tak for din søde kommentar

 4. Smukke billeder :o)

  1. Sine Smed siger:

   Tak Isa. Vejret var også rigtig godt den dag.

 5. Signe siger:

  Det ser ud som om det har været en skøn og stemningsfuld tur. Jeg er også glad for kirkegårde. Der er noget højtideligt og smukt over dem. På trods af det, har jeg faktisk aldrig været på Assistens kirkegård.

  1. Sine Smed siger:

   Det var det bestemt også, der blev taget mange gode billeder, så det var svært at vælge fra. Jeg synes virkelig at kirkegårdene i københavn er flotte, men det er nok fordi de har formået at lave dem som nogle parker også.

 6. Nola siger:

  Sikke utroligt smukke billeder du har taget!! Jeg er voksen og har en japansk ahorn i haven ;-D Det er virkelig noget af det smukkeste og dejligt at følge forvandlingen. Selv er der noget jeg ikke bryder mig om ved kirkegårde, jeg tror det er tanken om at de fleste kommer med en trist følelse og savnet bliver blandet deri.
  Smutter lige ind og ser Tine's billeder 🙂
  God dag til dig Sine 🙂

  1. Sine Smed siger:

   Hej Nola. Tusinde tak.
   Uh, jeg er meget misundelig på dig og dit træ.
   Der er også ret stor forskel på kirkegårde, i København er de mere eller mindre omdannet til parker. Hvor på Vestsjælland er det mere dyster og traditionel kirkegård. Så når du kommer til København igen skal du lige en smut forbi Assistens kirkegården, jeg giver gerne en tur.

  2. Nola siger:

   Tak for tilbuddet :-))

Lukket for kommentarer.