Hæklet karklud

Hæklet karklud

Jeg skulle prøve at hækle en karklud med en ny teknik. Jeg fandt en fin opskrift hos Lonnie. Jeg læste den hurtigt igennem, og et par dage senere tænkte jeg, at nu skulle det prøves af. Jeg troede, at jeg kunne huske teknikken i hovedet. Men den endte alligevel med at blive anderledes i mønsteret. Hvis der er en af jer, der ved hvad teknikken hedder, så giv endelig lyd.

Hæklet karklud

Metoden består egentligt bare af fastmasker, hvor at hver anden maske bliver hæklet i masken nedenunder. Se billederne nedenunder. 

Hæklet karklud

 Jeg startede med at slå 45 masker op, og vendte med en luftmaske. Derefter hækles en række med helt almindelige fastmasker. Derefter skiftes der mellem at lave fastmaskerne i det øverste led og i leddet under masken (se billedet nedenunder). Hver række vendes med 1 luftmaske.

Hæklet karklud

Hæklet karklud

 Her er forskellen i de to mønstre det nederste skulle hedde Grums

Hæklet karklud Grums vs. ?

Er der en af jer der tilfældigvis ved, hvad denne teknik hedder?
Ellers så modtager jeg gerne forslag til, hvad man kan kalde dette mønster.

6 Kommentarer

 1. Marianne siger: Svar

  Hej Sine. Det ser rigtig fint ud. Bliver den mere tæt end “grums”? Tænker mest på at jeg personligt synes at “grums” tørrer langsomt i brug…

  1. Hej Marianne. Denne teknik er rigtig tæt i strukturen, tænker at den nok egner sig bedst til jakker m.m.
   er personlig mest til halvstangmasker eller bølgemønster (halvstangmasker og kædemasker) ved karklude. Det vrides nemmest.

 2. Heidi olsen siger: Svar

  Jeg har bogen 200 hæklemønstre og der ligner den altså det der hedder vævehækling

  1. Hej Heidi.
   Tak fordi du har undersøgt det.
   Jeg har også den bog, det er desværre ikke vævehækling. Den teknik har jeg lavet vævehækling nogle gange. I stedet for luftmaske mellem fastmaskerne, bruger jeg kun fastmasker, hvor hver anden fastmaske sidder igennem den underlæggende maske. Resultatet bliver ret stift i forhold til vævehækling. Så tænker at det måske kunne være godt til tasker. 🙂
   Hav en rigtig god weekend!

 3. Mener det mønster hedder " sandkorn "��

  1. det kunne godt tænkes, synes bare ikke helt det ligner det mønster.

Skriv et svar